Ingezonden persbericht


Chengdu: Nieuw circuit, nieuwe coureurs

Katwijk, 5 november 2008

Op het voor iedereen nog onbekende circuit van het Chinese Chengdu zullen komend weekend twee coureurs hun debuut maken voor A1 Team Nederland. De tweede ronde van het A1GP seizoen 2008/2009 betekent het officiële debuut van Robert Doornbos voor het team. Hij neemt daarmee het stokje over van Jeroen Bleekemolen die tijdens de openingsronde in Zandvoort voor A1 Team Nederland in actie kwam.

Ook de Rookie coureur maakt zijn debuut voor A1 Team Nederland. Dennis Retera zal tijdens de twee Rookie sessies op vrijdagochtend als eerste de baan op gaan om zo voor het team waardevolle data te verzamelen voor de rest van het weekend en aan een goede set up van de auto te werken.

De 22-jarige Retera heeft in de afgelopen jaren zowel in Formule klassen als in GT s gereden. Zo reed hij een aantal seizoenen in de Formule Ford, waarbij hij in 2004 Nederlands - en Benelux kampioen werd in de First Division en een jaar later beide titels veroverde in de A-divisie. In 2005 eindigde hij ook als derde bij het officieuze WK Formule Ford. Dennis reed kwam verder uit in het North European Championship Formula Renault 2.0 en reed diverse races in het FIA GT kampioenschap.

Nu zal de kersverse A1 Team Nederland Rookie op het Chengdu International Circuit voor het eerst kennismaken met de 600 pk sterke A1GP Powered by Ferrari auto. Doornbos kon in september al kortstondig even kennismaken met de auto tijdens de test op Snetterton.

Zowel Retera als Doornbos kijken erg uit naar hun officiële debuut voor Nederland in de A1GP World Cup of Motorsport.

Ik kijk er erg naar uit om mijn debuut voor A1GP Team Nederland te maken en voor de eerste keer mijn land te vertegenwoordigen, aldus Doornbos. Het is een nieuwe ervaring voor me om voor mijn land uit te komen in de succesvolle A1GP serie. Ik heb het circuit van Chengdu nog nooit eerder gezien en ook slechts 20 rondes getest in de A1GP Powered by Ferrari auto.

Mijn eerste weekend A1. Twee weken terug hoorde ik dat ik voor team Nederland de Rookie test mocht gaan doen en een dag later was ik in Engeland om een stoeltje te maken. Het kwam wel een beetje als een verassing, maar ben dolblij met deze kans. Vrijdag mag ik dan voor het eerst met deze auto gaan rijden, het zal wel even wennen zijn want heb nog nooit met zo een krachtige auto gereden en de baan is ook nieuw voor mij. Kan niet wachten tot het zover is!! Ik denk dat ik veel ervaring zal opdoen met deze test en hoop dan ook het team te kunnen helpen met een goede basis set-up voor Robert die dit weekend de race rijdt ,zegt Retera.

Hoewel A1GP in de afgelopen seizoenen vijf keer in China racete, is dit het eerste bezoek aan Chengdu, de hoofdstad van een door een zware aarbeving getroffen provincie Sichuan. De opbrengst van de A1GP Chengdu gaat ook naar het Sichuan Earthquake Relief Fund, om zo de getroffen regio te helpen.

Het circuit heeft een lengte van 3,367 kilometer en ligt 16 kilometer buiten de stad. Er zijn 14 bochten en de baan kent een recht stuk van 820 meter lang. Sommige delen van de baan zijn 22 meter breed, terwijl andere stukken 12 meter breed zijn.

Chengdu staat ook bekend als de Stad der Overvloed en is de vijfde stad in China. In de Sichuan provincie wonen meer dan 100 miljoen mensen. Het is tevens de meest belangrijke stad op economisch, communicatie en transportgebied in China. Chengdu ligt in het zuidwesten van China op zo n 1500 kilometer van de hoofdstad Peking.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl