Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt diefstal met geweld

Wijchen, 08-11-2008 o De politie zoekt getuigen van een diefstal met geweld, die vrijdagavond plaatsvond bij een serviceflat aan de Diepvoorde 22e straat in Wijchen. Het 34-jarige slachtoffer van de diefstal liep daarbij snijwonden op.

Rond 21.20 uur verliet de 34-jarige Wijchense de serviceflat om haar handtas uit het fietsenmandje te halen. Haar fiets had het slachtoffer even daarvoor bij de zij-ingang van de flat neergezet. Deze zij-ingang grenst aan een plantsoen dat ligt tussen de Diepvoorde 22e en 31e straat en de wijk Hoogmeer.

Op het moment dat de vrouw haar handtas vastheeft, passeren haar twee onbekende mannen. Een van de mannen grist de tas van het slachtoffer weg, waarop beide mannen doorlopen over het fietspad richting 31e straat. De vrouw loopt achter de daders aan en wil haar handtas terugnemen. Hierop ontstaat een worsteling waarbij een van de daders de vrouw enkele keren met een mes steekt. De daders lopen hierna weg over het plantsoen in de richting van de Mr. Van Cootlaan.

Als gevolg van dit incident loopt het slachtoffer enkele snijwonden op. Na de melding en het gesprek met agenten heeft de vrouw zich daarvoor laten behandelen door een huisarts.

Onderzoek gestart
Direct na de melding gaan politieagenten naar het slachtoffer dat zich nog in de flat bevindt. Met de informatie die op dat moment voor handen is, wordt de plaats delict afgezet om sporenonderzoek te kunnen doen. De technische recherche en de recherche zijn diezelfde avond ter plaatse geweest om alle bruikbare informatie te achterhalen. Een speurhond is ingezet om de looprichting of eventuele daders te traceren. Hieruit bleek dat de mannen in de richting Mr. Van Cootlaan zijn gelopen, door de omliggende straten.

Op dit moment, zaterdagochtend, vindt er een aanvullend buurtonderzoek plaats in de omgeving van het misdrijf.

Signalement daders

Dader 1, de man die de tas pakte en het mes gebruikte

Leeftijd tussen de 30-35 jaar
Hij had een donkergetinte huidskleur, niet negroïde Deze daders had een veruitstaand Afro kroeshaarkapsel

Hij was ongeveer 180 cm lang; normaal postuur

Hij had donkere ogen

Hij droeg een dikke goudkleurige ketting

Donkerkleurig dik vest; wit/grijze letters AC op linkerborstzijde.

Donkere spijkerbroek.

Dader 2

Van deze dader is verder niets bekend.

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met politieteam Wijchen op 0900-8844. De recherche denkt daarbij aan bezoekers van het nabij gelegen winkelcentrum Zuiderpoort of hondenbezitters uit de omgeving van het plantsoen.

U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (01)

Laatst gewijzigd 08-11-2008 10:57 | © Regio Gelderland-Zuid |