Politie Groningen

Zaterdag 8 november 2008

Provincie Groningen, 08-11-2008

Groningen: twee mannen aangehouden na bedreiging

De politie heeft vrijdagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van bedreiging. Het gaat om een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 46-jarige man uit Groningen. Bij de politie kwam een melding binnen dat een 38-jarige Stadjer in een horecagelegenheid in de Asingastraat met een vuurwapen bedreigd was door twee mannen. Beide mannen waren er inmiddels in een auto van door. Op basis van kenteken en signalement kon de politie het tweetal achterhalen en aan de Oosterhamrikkade aanhouden. Bij de mannen werd geen vuurwapen aangetroffen. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: controle overlast

De politie heeft vrijdagnacht gecontroleerd in de omgeving van de Hoekstraat. Daarbij zijn 9 verkeersbonnen uitgeschreven: 7 voor het niet voeren van fietsverlichting en 2 voor het niet dragen van een helm. Ook is één persoon bekeurd voor wildplassen en een ander voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Er is geen overlast geconstateerd.

Groningen: jongens betrapt met vuurwerk

De politie heeft vrijdagmiddag twee 8-jarige jongens uit Groningen betrapt op het afsteken van vuurwerk. Ze hadden ook nog een aantal stuks vuurwerk in hun bezit. De politie heeft de jongens aangesproken en hun ouders geïnformeerd.

Nuis: snorfietsster gewond

Een 23-jarige snorfietsster uit Tolbert is vrijdagnacht gewond geraakt. De vrouw reed over de Nieuweweg in Nuis. Door onbekende oorzaak verloor ze de controle over de snorfiets en gleed onderuit. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Startenhuizen: alcomobilist rijbewijs kwijt

De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige automobilist uit de gemeente Ten Boer. De man reed over de Eppenhuizerweg in Startenhuizen. Bij controle maakte de man een dronken indruk. Het lukte hem niet om een blaasproef af te leggen. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Een ademanalyse wees uit dat de man onder invloed van 2,1 promille alcohol verkeerde. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: drie gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de N363 bij Uithuizen zijn vrijdagochtend drie personen gewond geraakt. Een 59-jarige automobiliste uit Roodeschool sloeg op genoemde weg linksaf. Daarbij gaf ze geen voorrang aan de haar tegemoetkomende 28-jarige automobiliste uit Uithuizen. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuursters en een 3-jarige jongetje zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Wetsinge: gewonde bij kop-staartbotsing

Een 37-jarige automobilist uit Winsum is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de Molenstreek in Wetsinge. Hij zag te laat dat twee autos voor hem stil stonden, omdat de voorste linksaf wilde slaan. Een aanrijding was het gevolg, waarbij ook de twee voorste autos tegen elkaar aan botsten. De Winsummer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee bestuurders kwamen met de schrik vrij. Twee autos moesten worden afgesleept. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Winschoten: vernield raam leidt naar hennepkwekerij

De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan de Jan van Galenlaan in Winschoten een hennepkwekerij aangetroffen. In eerste instantie gingen agenten af op een melding van vernieling van een raam. Mogelijk zou de dader nog in de woning zijn. In de woning werd niemand aangetroffen, maar wel een in werking zijnde hennepkwekerij met zon 80 planten. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennep.

Winschoten: aanhouding na (poging) diefstal

De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige man uit Drieborg aangehouden. De man, die duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde, had op het Marktplein in Winschoten een auto gestart. Omstanders konden voorkomen dat de man ging rijden. Onderzoek wees uit dat de man niet de eigenaar van de auto was. Hij verklaarde dat hij de autosleutels had gevonden. De sleutels zijn afgenomen en de man werd met een bekeuring voor openbare dronkenschap weggestuurd. Even later stond hij te urineren tegen de kerk. Ook hier heeft hij een bekeuring voor gekregen. Toen bleek dat de man ook in het bezit was van een telefoon, die niet van hem was. Hierop is de man aangehouden voor (poging) diefstal van een auto en telefoon. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten e.o.: verkeerscontrole

De politie heeft vrijdag op verschillende locaties in Winschoten, Ter Apel, Stadskanaal en Oude Pekela een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: niet handsfree bellen (6x), negeren rood verkeerslicht (2x), kleven (1x), overschrijden maximum snelheid (2x), geen gordel dragen (4x), rechts inhalen (2x), niet volgen verplicht bromfietspad (1x), kans op vallende lading (1x), geen verlichting aanhangwagen (1x), geen zich in buiten spiegels in verband met te brede aanhangwagen (1x).

Provincie: alcohol in het verkeer

Veendam, Sorghvlietlaan: een 38-jarige automobilist uit Veendam bleek onder invloed van 1,7 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs ingevorderd. Aangezien de vrouw geen rijbewijs bij zich had, is haar auto meegenomen naar het politiebureau.

Winschoten, Sleedoornweg: een 27-jarige automobilist uit Scheemda bleek onder invloed van 1,1 promille alcohol. Het rijbewijs van de man was eerder al ongeldig verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.

Slochteren, A7: een 22-jarige automobilist uit Finsterwolde is vrijdagavond op de A7 bij Slochteren tegen zijn voorganger aangereden. De bestuurder, een 51-jarige automobilist uit Drieborg is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De beginnend bestuurder uit Finsterwolde bleek bij controle onder invloed van 0,4 promille alcohol. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 768, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, A7 (vanuit richting Hoogezand): aantal geregistreerde voertuigen: 4608, aantal overtredingen: 221, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur (in verband met wegwerkzaamheden).