Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 08-11-2008

Politie zoekt getuigen van beroving buschauffeur

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een buschauffeur. De beroving vond donderdagavond rond 20.30 uur plaats. Twee nog onbekende mannen stonden te wachten bij de bushalte ter hoogte van het wokrestaurant in de wijk Emmerschans. Daar stapten ze bij de chauffeur in de bus. In de bus zaten op dat moment geen passagiers. Bij de parkeerplaats aan de Boslaan (bij de Emmerdennen) hebben de mannen onder bedreiging geld afgenomen van de buschauffeur. De twee hebben de bus verlaten en zijn te voet gevlucht in de richting van de Houtweg. Mensen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Auto over de kop in sloot

ASSEN Een 20-jarige man uit Assen raakte vrijdagavond met zijn auto over de kop in de sloot aan het Peelo bij de invoegstrook richting de A28. De bestuurder is ter plekke behandeld door medewerkers van de ambulancedienst. Hij reed vanuit de richting van de Groningerstraat op de rechterrijstrook. Links van hem reed een andere auto. De man uit auto schrok van een auto die plotseling zou zijn ingevoegd vanaf de invoegstrook. Hij stapte op de rem en is naar rechts gestuurd, botste hij tegen een lantaarnpaal en belandde in de sloot. Het voertuig is afgesleept. (BPS 08- 190270)

Verkeersongeval op A28
PESSE Een 46-jarige man uit Dwingeloo raakte vrijdagmiddag betrokken bij een ongeval op de A28. Een 25-jarige man uit Oss reed op de linkerrijstrook omdat hij een busje wilde inhalen. Hij reed in de richting van Hoogeveen. Achter de man uit Oss reed de 46-jarige man uit Dwingeloo in zijn personenauto. Volgens getuigen reed hij dicht op de 25-jarige en zat hij te duwen. De 46-jarige man uit Dwingeloo ging vervolgens rechts inhalen en reed tussen personenauto en het busje door. Vervolgens reed de man weer naar links en sneed de 25-jarige bestuurder af. Een botsing was het gevolg. De 46-jarige man is naar het Bethesda ziekenhuis gebracht. Van hem is een verklaring opgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Beide autos zijn afgesleept. De politie doet nader onderzoek. (BPS 08-190141)

Onderuit met de bromfiets
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 19-jarige jongen uit Emmen gewond aan de Spehornerbrink. De jongen zou achterop de bromfiets hebben gezeten bij zijn 16-jarige vriendin uit Emmen. Plotseling gingen ze onderuit en kwamen ze ten val. De jongen raakte gewond doordat hij glasscherf in zijn zij kreeg. Hij had namelijk een fles sterke drank in zijn binnenzak, dat kapot ging als gevolg van de val. De bromfiets bleek niet verzekerd. Het meisje krijgt hiervoor een bekeuring. (BPS 08-190313)

Rijden onder invloed
ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige bromfietser uit Assen aangehouden aan de Vredeveldseweg. De agenten reden op de Roerdompstraat en op de splitsing met de Pelikaanstraat gingen ze rechtsaf de Rolderhoofdweg op. Op de splitsing reed de bromfietser midden op de weg, waardoor er bijna een aanrijding ontstond. De bromfietser werd staandegehouden aan de Vredeveldseweg. Van de man werd een blaastest afgenomen. Op het bureau blies jij 310 ugl. Hij kreeg een bekeuring mee naar huis en een rijverbod van vier uur. (BPS 08-190290)
MEPPEL Een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Meppel is vrijdagmiddag aangehouden op het Lagestuk wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 320 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-190185)
MEPPEL De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Meppel. Deze bestuurder van een personenauto werd aangehouden aan de Zuiderlaan. Op het bureau blies hij 655 ugl. (BPS 08-190263)
MEPPEL Vrijdagavond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige man uit Meppel. Hij reed met drank op achter het stuur. Op het bureau blies hij 360 ugl. (BPS 08-190269)
HOOGEVEEN Een 29-jarige man uit Hoogeveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de Markt in zijn personenauto toen hij werd staandegehouden. Op het bureau blies de man 430 ugl. (BPS 08-190282)
RODEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Assen aangehouden op de Brink. Hij werd verdacht van het rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding begon hij te schelden en de agenten te beledigen. Ook spuugde hij naar agenten. De man is ingesloten voor verhoor. Hij blies op het bureau 375 ugl. (BPS 08-190306)

Politie controleert in verkeer
ASSEN Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten vrijdag bekeuringen uitgeschreven voor niet juiste verlichting (9x), negeren van het parkeerverbod (2x), het rijden met een motorvoertuig op het fietspad (2x), het rijden over een groenstrook (1x), het bromfietsen zonder helm (1x), het overschrijden van de maximum snelheid (1x), het negeren van een gesloten-verklaring (1x) en geen richting aangeven (1x). (BPS 08-190266)

RODEN De politie heeft vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Norgerweg. Van 27 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Wel zijn verbalen uitgedeeld wegens een defect knipperlicht (1x), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (1x) en het rijden met een onjuiste kentekenplaat op de aanhangwagen (1x). (BPS 08-190169)

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie op de Zuidwoldigerweg gecontroleerd op fietsverlichting. Negen fietsers kregen een bekeuring. (BPS 08-190262)

Inbraak bij restaurant
DALEN Namens de eigenaar van een restaurant aan de Baander is vrijdagmorgen aangifte gedaan van diefstal. Onbekenden hebben onder meer drank en vlees weggenomen uit de koelruimte. De politie doet onderzoek. (BPS 08-190100)

Politie onderzoekt inbraak bij bedrijf
EMMEN Onbekenden hebben ingebroken bij een restaurant aan de Wilhelminastraat. Vermoedelijk vond dit tussen donderdagnacht 2.00 uur en vrijdagmiddag 15.30 uur plaats. Uit het pand is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De politie doet onderzoek. (BPS 08-190207)

Twee mensen aangehouden wegens diefstal
EMMEN De politie heeft vrijdagmorgen een 52-jarige vrouw uit Schoonoord en een 67-jarige man uit Schoonoord aangehouden in een zaak aan het Raadhuisplein. De twee zouden geld uit een portemonnee van een 28-jarige vrouw uit Emmen hebben weggenomen. Een gedeelte van het gestolen geld werd teruggevonden. De vrouw bekende op het bureau het geld te hebben weggenomen. Beiden verdachten zijn ingesloten. (BPS 08-190029)

Politie zoekt getuigen van mishandeling
HOOGEVEEN Een 20-jarige jongen uit Hoogeveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.30 uur aan het Armenwerkhuispad beroofd van zijn mobiele telefoon en mishandeld. Toen het slachtoffer verzet pleegde, werd hij door de dader geschopt en geslagen. De dader was in het gezelschap van meerdere jongens. Ook zij bemoeiden zich met de beroving. Het slachtoffer nam contact op met zijn vrienden, die hem te hulp schoten. Gezamenlijk gingen ze op zoek naar de groep jongens. Op de Van Echtenstraat kwamen ze elkaar weer tegen. De 20-jarige jongen ging zijn telefoon terughalen, maar kreeg wederom meerdere klappen. Volgens zijn vrienden heeft hij een aantal minuten het bewustzijn verloren. Daarop werd de politie gebeld. Het slachtoffer is naar de huisartsenpost gegaan voor behandeling. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Eén van de betrokkenen zou een jongeman zijn van ongeveer 1.70 meter lang met blond, stijl achterover gekamd haar. De jongen droeg een wit vest met opdruk. (BPS 08-190308)

Man aangehouden

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige man uit Assen aangehouden bij een woning aan de Nijbracht. De man wordt verdacht van het bekrassen van een auto en mishandeling van een 41-jarige man uit Gieten. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-190194)

Huiselijk geweld

BEILEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 47-jarige man uit Beilen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 45-jarige vriendin uit Beilen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-190304)

Politie houdt derde verdachte aanna brand bij jeugdsoos

KLAZIENAVEEN De politie heeft vrijdag een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Klazienaveen. Hij heeft zich op het bureau gemeld en is ingesloten voor verhoor. Het pand van de jeugdsoos aan de Omloop is donderdagavond door een brand volledig verwoest. Twee jongens van 15 en 18 jaar oud hebben zich donderdagavond gemeld bij de politie. Zij zijn daarna aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Het onderzoek loopt nog. (BPS 08-189928)

Woningbrand
ZANDPOL Op vrijdagavond is rond 20.00 uur brand uitgebroken in een woning aan de Zandpolstraat. De bovenste verdieping moet als verloren worden beschouwd. Een 35-jarige man was in de woning aanwezig, maar wist vroegtijdig weg te komen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (BPS 08-190265)

Man raakt te water, omstander schiet te hulp
MEPPEL Een 50-jarige man uit Meppel raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag te water aan de Stoombootkade. De man had nog even ergens gegeten en hij had bovendien meerdere biertjes gedronken. Plotseling raakte hij te water, maar kon er zelf niet meer uitkomen. Hij probeerde met zijn mobiele telefoon iemand te bellen, maar die deed het niet meer. Na ongeveer tien minuten schoot een omstander te hulp. De man is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. (BPS 08-190307)

Politie houdt grote alcoholcontrole

MEPPEL Politie Drenthe heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met de politie van Steenwijk, Veilig Verkeer Nederland en Rijkswaterstaat op diverse plaatsen een alcoholcontrole gehouden. Van de bestuurders werd niet alleen een blaastest afgenomen. De medewerkers van VVN hebben in opdracht van Rijkswaterstaat diverse gegevens van de bestuurder genoteerd in het kader van een onderzoek naar het rijden onder invloed. In totaal is van 382 bestuurders een blaastest afgenomen. Een aantal van de geconstateerde verkeersovertredingen worden vermeld in afzonderlijke persberichten op deze pagina.

Een opsomming van de overtredingen die zijn geconstateerd:
* Aan de Zuiderlaan/Industrieweg: rijden onder invloed, bromfietsen zonder helm, 156 blaastesten

* Aan de Reestlaan/Werkhorst: rijden onder invloed door een beginnend bestuurder en een ervaren bestuurder, te hard rijden (20 km/uur te hard) en 155 blaastesten.

* Op de Ceintuurbaan/Woldstraat: 31 blaastesten.
* Op de Steenwijkerstraatweg/N375: 9 blaastesten.
* Op de Hoogeveenseweg: 31 blaastesten, twee taxichauffeurs die te hard reden (39 km/uur te hard en 18 km/uur te hard).

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280