Politie Haaglanden

Extra persberocht 8 november

Haaglanden, 08-11-2008

Aanhoudingen in moordonderzoeken
Politie Haaglanden heeft dinsdag 4 november een 19-jarige Zoetermeerder en een 23-jarige plaatsgenoot aangehouden in het onderzoek naar de moord op een 34-jarige man uit Den Haag. De Zoetermeerders worden verdacht van betrokkenheid bij de moord. Op 1 juli dit jaar werd het slachtoffer rond 23.50 uur op straat in de Rhijnvis Feithlaan in Den Haag doodgeschoten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie direct een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Het rechercheonderzoek leidde naar de twee Zoetermeerders. De twee verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de bewaring van veertien dagen opgelegd. De verdachten zitten in beperkingen. Het onderzoek naar de moord is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zaak Bellamystraat
De politie heeft dinsdag 4 november een 60-jarige man uit Haarlem en een 31-jarige plaatsgenoot aangehouden in het onderzoek naar de moord op een 32-jarige Hagenaar. Het slachtoffer werd maandagavond 3 november op de Binckhorstlaan in Den Haag doodgeschoten. De politie kreeg omstreeks 20.07 uur een melding van een schietpartij. Op de aangegeven locatie troffen de agenten in een stilstaande auto de overleden man aan.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte de politie een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). De twee verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de 31-jarige man in bewaring gesteld en hij zit in beperkingen. Ten aanzien van de andere verdachte is de bewaring afgewezen. De man zal binnenkort in vrijheid worden gesteld.

Het OM kan in het belang van het onderzoek niet meer informatie geven. Het rechercheonderzoek wordt voortgezet en de politie en het OM sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.