Politie Haaglanden

Extra persbericht 8 november

Den Haag , 08-11-2008

Verdachte (19) gewapende overval aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdagochtend 8 november om 07.45 uur een 19-jarige Hagenaar aan op verdenking van het plegen van een gewapende overval. Personeel van de meldkamer Haaglanden kreeg een melding van een rake overval op een supermarkt aan de Theresiastraat. Direct werden diverse surveillance-eenheden naar de Theresiastraat gedirigeerd en werd een groot gedeelte om de supermarkt afgezet. Een verdachte dwong gewapend tot de afgifte van een geldbedrag en bedreigde daarbij het winkelpersoneel met een vuurwapen. Na zijn overval dreigde hij de bange personeelsleden wat aan te doen als zij toch de politie zouden bellen. Na circa 15 minuten werd alsnog de politie gebeld en konden agenten het onderzoek opstarten. Politiepersoneel startte op basis van de beschikbare informatie een zoektocht naar de verdachte, die volgens omstanders na de overval lopend was weggegaan in de richting van het Centraal Station.

Circa 30 minuten na de overval wisten agenten de man aan te houden op het Malieveld in Den Haag. Hij had de buit (een groot geldbedrag) elders nabij het Malieveld achter gelaten. Agenten vonden de buit terug. Het vuurwapen had de man onderweg weggegooid. Met een speurhond werd het door de man gebruikte vuurwapen in de directe omgeving gevonden.

De omgeving van de Theresiastraat is geruime tijd afgesloten geweest vanwege het sporenonderzoek. Bureau Slachtofferhulp ontfermde zich over de hevig ontdane supermarktmedewerkers.