PERSBERICHT

Korfbal: Nederland onder 23 jaar prolongeert wereldtitel

Zeist 8 november 2008 - Het Nederlands korfbalteam onder 23 heeft in Kaohsiung (Chinees Taipei) de wereldtitel geprolongeerd. Na 5 gewonnen wedstrijden in de voorronden, schakelde Oranje in de halve finale medefavoriet België uit met 27-8. De finale werd gespeeld tegen gastland Chinees Taipei, dat de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Toch kon de hardwerkende tegenstander niet stunten tegen Nederland. Via een 5-11 ruststand werd uiteindelijk bij 11-23 afgefloten.

In een uitverkochte sporthal startte Nederland gespannen en miste veel kansen. Chinees Taipei kwam zelfs op 1-0 voor. Chinees Taipei kon de Nederlandse ploeg in het begin veel druk opleggen, maar na een kwartier leek het thuisland vermoeid en niet meer in staat het Nederland echt moeilijk te maken. Nederland liep weg naar een 5-11 ruststand.

De tweede helft begon Nederland ijzersterk, er werd snel gescoord: 7-18. Na 48 minuten wisselde de coach van Chinees Taipei haar beste man en was de wedstrijd gespeeld. Ook bondscoach Kees Vlietstra wisselde nog 4 spelers. Nederland won in de finale met 11-23.

Een finale met vele mooie acties en een ongekende sfeer in Kaohsiung. Uitblinkster aan Nederlandse kant was Ilona van den Berg. De speelster van Dalto/DSB Bank maakte negen doelpunten. De ontlading na afloop was groot en de bondscoach is trots. "We startten gespannen zoals altijd, maar toen het ging lopen, hadden we geen problemen met Chinees Taipei", aldus Kees Vlietstra.

Opstelling en doelpunten
Aanval: Suzanne Struik, Kristel Meijer, Johannis Schot, Raymond Witvliet Verdediging: Ilona van den Berg, Kim Cocu, Marcel Segaar, Rick Voorneveld