Nederlandse Tafeltennisbond


Kwartfinales teamtoernooi eindstation meisjes cadetten; jongensteams halen laatste 32

De Nederlandse meisjes cadetten hebben bij de Open Slowaakse Kampioenschappen net naast een medaille in het teamtoernooi gegrepen. Britt Eerland en Alice Barendregt verloren in de kwartfinales met 3-2 van Hongarije. De jongensteams behaalden de eerste ronde.

De meisjes cadetten waren in de groep volgens verwachting te sterk voor Bosnië-Herzegovina (3-1) en Litouwen (3-0). Vervolgens was er in de hoofdronde een bye voor Britt Eerland en Alice Barendregt die in het Slowaakse Bratislave gecoached worden door Marcel Kraa en Anton Pleijsier (stagair). Tegen Polen B was er in de achtste finales een prima 3-0 zege, waarbij Barendregt in de openingspartij haar vechtlust toonde door na een 2-0 achterstand in de beslissende vijfde game met 12-10 toe te slaan.

In de kwartfinale tegen Hongarije was juist van het omgekeerde sprake. Barendregt (Bultman/Smash'70, Hattem) nam een knappe 2-0 voorsprong tegen Mercedesz Nagyvaradi (de nummer 48 van de Europese jeugdranglijst). Toch moest de Oranjespeelster met 3-2 de overwinning aan de Hongaarse laten. Nederland kwam op een 2-0 achterstand, doordat Eerland met 3-1 (15-13 14-12 7-11 11-7) van Mirella Madacki verloor.

In het dubbelspel (3-0) en door winst van Eerland (3-2) was de stand weer gelijk. In het beslissende duel moest Barendregt echter met 3-1 Madacki feliciteren.

De jongens cadettenteams (A en B) behaalde beiden als nummer twee van de groep het hoofdtoernooi. Daarin was de eerste ronde (laatste 32) het eindstation. Nederland A (Koen Hageraats, Rajko Gommers) verloor met 3-2 van Slovenië. De 13-jarige Hageraats scoorde de twee punten voor Oranje. Nederland B (Bas Hensbergen, Laurens Tromer) ging met 3-2 onderuit tegen gastland Slowakije. Tromer en het dubbelspel waren de Nederlandse punten.

NTTB/HH