Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 08-11-2008

Politie verricht 9 arrestaties in het uitgaansgebied

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda, verrichten 9 arrestaties. Naast het beteugelen van enkele opstootjes kregen 20 bezoekers een bekeuring voor uiteenlopende feiten, zoals wildplassen en fout parkeren.

Vanmorgen, even na 01.00 uur hebben agenten op de Haven een 18-jarige Bredanaar aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was, nadat hij de openbare orde verstoord had, meerdere keren gevorderd te vertrekken. Hij gaf daar geen gehoor aan. Een 18-jarige inwoner uit Utrecht mocht mee naar het bureau voor hetzelfde feit. Ook hij lapte de vordering van de agenten aan zijn laars.
Een groep van vijf 18-jarige jongens, uit Breda en Etten-Leur is vanmorgen tegen 01.30 uur door de politie aangehouden op de
Tolbrugstraat. Het vijftal gedroeg zich opstandig en was betrokken bij een opstootje. Door overmatig alcoholgebruik was het voor de agenten niet mogelijk een gesprek met hen te voeren. Toen de jongens bleven schreeuwen en duwen vorderden de agenten het vijftal te vetrekken. Hieraan voldeden ze niet.
In de torenstraat hebben agenten rond de klok van 03.00 uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden voor bedreiging. Nadat hem de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd was bedreigde hij woordelijk de 33-jarige portier met de dood.
Een 39-jarige wildplasser uit Breda weigerde tijdens de
bekeuringsituatie zijn naam op te geven. De man kon zich ook niet legitimeren waarop hij overgebracht werd naar het bureau.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig in karaktervol.

Slachtoffer mist gedeelte oor na vechtpartij

ETTEN-LEUR - De politie heeft naar aanleiding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Trivium, vanmorgen drie mannen van 18, 19 en 20 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke
geweldpleging. Een 22-jarige inwoner uit Etten-Leur raakte daarbij gewond. Het drietal is op het bureau in verzekering gesteld.

Vanmorgen rond 02.00 uur spoedden zich diverse politie-eenheden naar het Trivium na een ontvangen melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid. Daar trof de politie buiten het slachtoffer zittend op de grond aan. De man miste een deel van het oor. Direct stelden de agenten een onderzoek in. Diverse getuigen werden gehoord. In de directe omgeving troffen agenten de drie mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het drietal is ingesloten.

Bredanaar mishandelt kennis

BREDA - De politie heeft gisteravond rond de klok van 19.30 uur op de Slingerweg een 43-jarige inwoner uit Breda aangehouden voor
mishandeling. De man kreeg een woordenwisseling met een 27-jarige vrouw, een kennis van hem. Tijdens de woordenwisseling greep hij haar bij haar keel en trok aan haar haren. Nadat een omstander er tussen sprong lukte het de verdachte de kennis nogmaals aan de haren naar de grond te trekken. De politie werd geïnformeerd die de man aanhield.

Politie haalt onder invloed verkerende automobiliste van de weg

BREDA - De politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur in de Lunetstraat een 28-jarige automobiliste uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.. Surveillerende agenten controleerden de automobiliste. Aanleiding daartoe was haar 'drukke' gedrag in de auto. Tijdens het aanspreken zagen de agenten dat haar pupillen vergroot waren en dat ze erg druk was in haar gedrag. Op de vraag of ze iets gebruikt had verklaarde ze speed te hebben gebuikt. De politie trof in haar auto een lege fles GHB en een beperkte hoeveelheid amfetamine aan. Op het bureau werd van haar een bloedtest afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-11-2008 15:19 | © Regio Midden en West Brabant |