Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 08-11-2008

Aangever vindt gestolen fiets terug

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond even na 19.00 uur in de Grotestraat een 22-jarige inwoonster uit Waalwijk aangehouden voor heling van een fiets. Een 42-jarige vrouw uit waalwijk informeerde de politie nadat ze haar gestolen fiets had terug gevonden. De politie trof de fiets aan voorzien van een kettingslot. Onderzoek wees uit dat de verdachte de 'nieuwe' eigenaresse was. De verdachte vertelde de politie verschillende verhalen over hoe ze aan de fiets gekomen was. Ze mocht mee naar het bureau waar haar een boete van 220 euro werd uitgereikt

Automobilist ramt onder invloed drie geparkeerde auto's

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond om 21.15 uur in de Monseigneur Prinsenstraat een 29-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen in de Burgemeester Smeelelaan een auto op de kruising stil staan. Tijdens het optrekken sloeg de auto meerdere keren af. Ter controle kreeg de bestuurder van het voertuig een stopteken. Bij het zien van de agenten gaf de automobilist gas en reed met hoge snelheid weg. In de Mgr. Prinsenstraat verloor hij, tijdens het nemen van een verkeersdrempel de macht over het stuur en ramde vervolgens drie geparkeerde auto's. De verdachte trachtte te voet weg te komen waar de politie een stokje voor stak. Op het bureau bleek dat de man 345 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Onderzoek wees uit hij de verdachte niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Bewoner vernielt huisraad en woning

DONGEN - De politie heeft rond middernacht in het asielzoekerscentrum een 36-jarige bewoner aangehouden. De man wordt verdacht van
vernieling. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie nam naar aanleiding van een melding een kijkje in het centrum. Een beveiligingsmedewerker vertelde dat één van de bewoners door het lint gegaan was. In zijn woning troffen de agenten de man aan. Op dat moment stroomde het water uit een van de muur getrokken radiotor. In de woning was verder wat huisraad vernield. Ook de ramen van zowel de keuken als de woonkamer moesten het ontgelden.

Bestuurders krijgen een bekeuring voor het rijden onder invloed

WERKENDAM - De politie heeft vanmorgen even na 01.00 uur op de Tol een 22-jarige automobilist uit Sleeuwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens controle wees een indicatieve blaastest op straat uit dat de man teveel alcohol gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 305 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij ongeveer zes biertjes gedronken te hebben. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT - Op de rijksweg de A27 controleerden agenten vanmorgen rond de klok van 02.00 uur een 31-jarige automobiliste uit Breda. Tijdens de controle roken de agenten een alcohollucht. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 255 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Ook zij mocht het bureau verlaten met een bekeuring op zak.

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting auto

TERHEIJDEN - Met het opnemen van een aangifte onderzoekt de politie een mogelijke brandstichting van een personenauto. Vanmorgen rond 04.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een autobrand. Ter plaatse zagen de agenten dat een auto, die geparkeerd stond op de oprit van een woning aan de Bosbies in brand stond. De bewoners waren op dat moment thuis. De brandweer bluste de auto. Door de warmte barstte een raam van de woning.

Auteur: Desirée brabers

Laatst gewijzigd 08-11-2008 15:16 | © Regio Midden en West Brabant |