Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 08-11-2008

Politie verricht 7 arrestaties in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg, verrichten in 7 arrestaties. Daarnaast ontvingen 18 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere fout parkeren, wildplassen, alcohol op straat nuttigen en het niet voeren van verlichting.

Op de Heuvel en Heuvelring hebben agenten vanmorgen tegen 00.30 uur twee Tilburger van 42 en 22 jaar aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het tweetal was meerdere keren gevraagd het centrum te verlaten omdat ze zich hadden misdragen in een
horecagelegenheid. Aan de vordering voldeed het tweetal niet.
Even na 01.00 uur controleerden agenten op het Piusplein een 23-jarige Tilburgse automobilist. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 350 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.
Op de Paleisring hebben agenten vanmorgen tegen 03.00 uur een 15 jarig Tilburgs meisje aangehouden voor mishandeling. In een
horecagelegenheid had ze een woordenwisseling gekregen met een even oude stadsgenoot. Tijdens de woordenwisseling sloeg ze het slachtoffer en bespoot haar met een bijtende vloeistof.
Op de Spoorlaan werd rond 03.00 uur een 45-jarige Tilburger
aangehouden voor poging diefstal fiets. De man rommelde aan de sloten van de gestalde fietsen bij het Centraal Station.
Een 35-jarige inwoner uit Den Bosch mocht mee naar het bureau omdat hij nog een boete open had staan. De man was het daar niet mee eens en beledigde de agenten.
Een 25-jarige Tilburgse wildplasser kon zich in de Damsstraat niet legitimeren.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Zoon pleegt vernielingen aan woning moeder

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 02.30 uur bij een woning in de wijk Oerle een 19-jarige Tilburger aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan de woning van zijn moeder.

Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte bij de woning. Daar troffen ze in het struikgewas de 19-jarige jongen aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Onderzoek wees uit dat hij het raam en de deur van de woning van zijn moeder had vernield.

Politie houdt Tilburger aan voor diefstal / heling bromfiets

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 01.30 uur op de
Stokhasseltlaan een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal / heling bromfiets. Tijdens de surveillance zagen de agenten de man op een bromfiets rijden. Bij het zien van de politie keerde hij zijn voertuig en reed weg. Na een korte
achtervolging lukte het de politie de man te laten stoppen. Onderzoek wees uit dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. Op 28 oktober jl. werd het voertuig als vermist opgegeven vanaf het Paletplein.

Politie haalt dronken automobiliste van de weg

TILBURG - De politie heeft gisteravond in samenwerking met de SWOV op verschillende locaties een alcoholcontrole ingesteld. Zo controleerde de politie het verkeer op de Lovense Kanaaldijk, de Kasteeldreef en het Wilhelminapark. In totaal werden er van 487 bestuurders een blaastest afgenomen. Medewerkers van het SWOV namen van 64 bestuurders een drugs/medicijnonderzoek af.

Rond 21.00 uur een 41-jarige Tilburgse automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole roken de agenten dat de vrouw onder invloed verkeerde. Op het bureau wees een ademtest uit dat ze 570 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde ze ongeveer zes wijntjes gedronken te hebben. Voorzien van een rijverbod van 6 uren mocht ze na verhoor vertrekken.

Waalwijker aangehouden voor diefstal / heling scooter

TILBURG - De politie heeft gisteravond, even na 20.00 uur in de Lange Nieuwstraat een 18-jarige Waalwijker aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal cq heling van een scooter. De jongen is op het bureau in verzekering gesteld.

Tijdens een alcoholcontrole zagen agenten een scooter met daarop twee opzittenden rijden over de Besterdring. Het tweetal reed zonder helm en de scooter was niet voorzien van een kentekenplaat. Op het moment dat de agenten het tweetal wilde controleerden, verhoogde de
bestuurder de snelheid en reed weg. Er ontstond een korte
achtervolging. In de buitenstraat sprong het tweetal van de scooter en rende weg. De bijrijder werd korte tijd later in de Lange Nieuwstraat aangehouden. Het eerste onderzoek wijst uit dat het voertuig mogelijk van diefstal afkomstig is.

Man biedt fiets te koop aan, aan agent in burger

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.15 uur op de Spoorlaan een 43-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets.

De verdachte bood op het station meerdere mensen, waaronder een agent in burger, een zwarte damesfiets aan. De fiets was niet voorzien van een slot. De agent vertrouwde het niet en informeerde zijn collega's die een onderzoek instelden. Achterop de fiets, in een tas, trof de politie een betonschaar aan. De man mocht mee naar het bureau.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

RIEL - De politie heeft vanmorgen rond 09.00 uur op de Lange Voren een 20-jarige automobilist uit Alphen aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 510 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-11-2008 15:14 | © Regio Midden en West Brabant |