Verkeerscontrole in Leiden

1.439 blaastesten afgenomen

Leiden, 08-11-2008 o Het RVHT (Regionaal Verkeershandhavingsteam) van Politie Hollands Midden heeft vrijdagavond 7 november een verkeerscontrole gehouden in Leiden.

Aan de verkeerscontrole werkten de Inspectie van Verkeer en Waterstaat mee en de provincie Zuid Holland. De controle werd ondersteund door motoragenten en agenten van het autoteam. Het autoteam bestaat uit experts op het gebied van voertuigcriminaliteit, waarbij zij onder andere kijken of de auto niet gestolen is door o.a. kentekens en chassisnummer te controleren.

Alcoholcontrole Het RVHT controleerden alle bestuurders op het gebruik van alcohol. In totaal werden er 1.439 blaastesten afgenomen. Naast automobilisten werden ook bromfietsers en taxichauffeurs onderworpen aan een blaastest. 6 automobilisten bliezen meer dan de toegestane limiet van 220 ug/l. 6 beginnende bestuurders bleken meer gedronken te hebben dan de voor hun toegestane limiet van 90 ug/l. Tegen deze bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie controleerde ook op verlichting. In totaal werden er 5 bekeuringen uitgeschreven omdat de bromfietsers en autos geen goede of werkende verlichting hadden. Daarnaast ontvingen drie bromfietser een bekeuring omdat zij geen rijbewijs/ bromfietscertificaat konden tonen. Een bromfietsers kreeg een boete omdat hij niet verzekerd rondreed.

Controle op taxis De Inspectie van Verkeer en Waterstaat controleerden taxichauffeurs. Twee chauffeurs kregen een proces-verbaal omdat zij geen geldige chauffeurspas kon overleggen. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet juist invullen van de werkmap, geen vergunningsbewijs en voor een afgebroken uitlaat