Politie Zuid-Holland-Zuid

08/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 08-11-2008 o Persberichten district II

RIJBEWIJS INGEVORDERD BEGINNEND BESTUURDER
WERKENDAM Een 32-jarige man uit Breda is in de nacht van vrijdag 7 november op zaterdag 8 november door de politie aangehouden op de A27. De automobilist werd gecontroleerd op alcohol en had te diep in het glaasje gekeken. Hij blies 0,9 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurder waar de man onder valt op 0,2 promille ligt. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

AANRIJDING TUSSEN AUTO EN BROMFIETSER
OUD-ALBLAS Op de kruising Oosteinde/Peilmolenweg heeft vrijdagavond 7 november een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een bromfietser. De auto bestuurd door een 21-jarige man uit Nieuw-Lekkerland reed op de Peilmolenweg. Vanaf het Oosteinde kwam een bromfiets bestuurd door een 41-jarige man uit Bleskensgraaf aangereden. Hij reed de kruising op terwijl hij voorrang had moeten geven aan de automobilist. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietser met knieletsel naar het ziekenhuis werd gebracht. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

GROTE VERKEERSCONTROLE LEERDAM STEMT INWONERS TEVREDEN LEERDAM In Leerdam is op vrijdag een grootschalige verkeerscontrole gehouden door de buurtagenten in samenwerking met collegas van de surveillancedienst, regionale verkeersondersteuning en het verkeershandhavingsteam. Dit tot tevredenheid van bewoners. De politie kreeg positieve reacties op hun aanwezigheid, de controles maar ook op het contact dat met burgers werd gelegd.
Zo werd er op diverse locaties in Leerdam op snelheid gecontroleerd. Zo passeerden er op de Koenderseweg 526 voertuigen en werden 151 bekeuringen geschreven. De hoogst gemeten snelheid die daar werd gemeten, was 121 km per uur. Op de Parallelweg werden 723 voertuigen gecontroleerd, 182 van hen reden te hard en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was daar 119 km per uur.
De bromfietscontrole op verschillende locaties leverde 12 bekeuringen op voor het opvoeren van de bromfiets, 4 bekeuringen voor koeriers die in een voetgangersgebied reden en vijf bekeuringen voor diverse zaken zoals geen (goede) verlichting, geen bromfietscertificaat of rijbewijs.
Naast de bekeuringen op het gebied van snelheid en bromfietsers werden er ook 21 bekeuringen geschreven voor fietsen in voetgangersgebieden, geen verlichting, onjuiste parkeervergunning e.d. 1 automobilist werd met teveel alcohol op gesnapt. Hij krijgt hiervoor proces-verbaal.

OVERVAL GROWSHOP IN OPSPORING VERZOCHT
LEERDAM Op dinsdagavond 11 november zal in het programma Opsporing Verzocht aandacht worden besteed aan het onderzoek van de overval op een growshop in Leerdam. In het programma zullen camerabeelden te zien zijn waarop de verdachten een bezoek brengen aan een tankstation aan de Parallelweg.

De zaak
Op donderdagmiddag 5 juni vond op een growshop (een winkel in benodigdheden voor kwekerijen) aan de Energieweg een gewapende overval plaats. Onbekenden drongen rond 17.30 uur het gebouw binnen waar ze twee aanwezigen bedreigden. De twee, een man en een vrouw, werden korte tijd vastgebonden. De verdachten namen daarop een onbekend geldbedrag mee en vluchtten in een auto. Toen de politie ter plaatse kwam stonden de man en vrouw voor het pand. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze worden gehoord.
Uitzending
De beelden in Opsporing Verzocht zijn te zien op dinsdagavond 11 november, 21.50 uur op Ned.1.
De herhaling vindt plaats op woensdag 12 november, 13.20 uur op Ned.2.

BOETES BETAALD
GORINCHEM De politie heeft vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Banneweg. Hij werd gecontroleerd op deze locatie in verband met een verkeerscontrole. Na een controle van de persoonsgegevens kwam naar voren dat de man nog 15 boetes met een totaalbedrag van bijna 2000 euro had openstaan. Hij moest mee naar het politiebureau maar kon niet betalen. Een kennis was zo vriendelijk om het openstaande bedrag te komen voldoen. Daarna mocht de man het bureau weer verlaten.

.