Politie Zuid-Holland-Zuid

08/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 08-11-2008 o Persberichten district I

BURENRUZIE LEIDT TOT AANHOUDING
DORDRECHT Een ruzie tussen buren heeft op vrijdagmorgen 7 november tot een aanhouding geleid in de wijk Wielwijk. Een 50-jarige man uit Dordrecht bemoeide zich met zijn buurman die met een paar werklui een hek in zijn achtertuin aan het plaatsen was. De bemoeienis ontaardde in een ruzie waarbij de 50-jarige op een gegeven moment dreigde een mes te pakken. Dat deed hij even later ook. Het bleef bij dreigementen, de verdachte ging op aandringen van zijn vrouw naar binnen. De politie werd gebeld en agenten hielden de man snel aan. Hij werd na verhoor s middags weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

SCHIETINCIDENT IN JOHAN DE WITTSTRAAT
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie is een onderzoek gestart naar een schietincident op zaterdagmorgen 8 november omstreeks 05.30/5.45 uur in de Johan de Wittstraat. Rond dat tijdstip liep een 22-jarige jongeman na een stapavond vanuit de binnenstad naar huis. In de omgeving van de MacDonalds in het centrum van Dordrecht was hij getuige van een vechtpartij tussen enkele personen. Dit was rond de klok van 05.00 uur/05.30 uur. Hij zei daar iets van en liep door. Toen de 22-jarige in de Johan de Wittstraat ter hoogte van het postkantoor liep, stopte er een auto van waaruit de man werd beschoten. Hij rende weg, eenmaal thuis bleek hij een schampschot aan zijn been te hebben en een gaatje in zijn broek. Zijn moeder belde daarop de politie die direct kwam en een aangifte opnam. Op de plaats delict in de Johan de Wittstraat werd een afzetting gecreëerd en een (sporen)onderzoek ingesteld. Getuigen die zaterdagmorgen 8 november tussen 05.00 en 06.00 uur iets gezien hebben van de vechtpartij bij de MacDonalds en/of het schietincident in de Johan de Wittstraat worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) Blijft u liever anoniem maar wilt u wel informatie kwijt over dit incident? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis)

JONGEN (14) MET GEWELD BEROOFD VAN KETTING
DORDRECHT Een 14-jarige jongen uit Dordrecht is in de nacht van vrijdagavond 7 november op zaterdag 8 november met geweld beroofd van zijn gouden ketting. De jongen was met vrienden naar een schoolfeest geweest in de binnenstad. Rond 01.45 uur s nachts fietsten ze in de Kolfstraat toen ze door twee jongens tot stoppen werden gedwongen. Een van hen rukte de ketting van de hals van de 14-jarige en stompte hem in zijn maag. Daarna renden ze weg richting Statenplein. De daders wisten weg te komen.
De jongen is erg geschrokken en heeft aangifte gedaan. De ketting is van emotionele waarde voor hem. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die in die nacht iets van het incident of de daders gezien hebben in de omgeving van de Kolfstraat worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

19-JARIGE MET VUURWERK AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag 8 november een 19-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden in de Mecklenburgstraat. Hij stak vuurwerk af op de Krispijnseweg. Dit werd gehoord door agenten die gezien het geluid van de harde knal een nader onderzoek instelden. Ze troffen de 19-jarige die enkele nitraatklappers uit zijn jas haalde en na onderzoek thuis ook daar nog 77 strijkers en een doos nitraten had liggen. Het vuurwerk is in beslaggenomen, van de jongeman een verklaring opgenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.