Politie Zuid-Holland-Zuid

08/11 Hoeksche Waard

Dordrecht , 08-11-2008 o Persberichten district III

ONDERUIT MET DE SCOOTER
OUD-BEIJERLAND Een 18-jarige jongeman uit Rotterdam is op vrijdagavond 7 november door de politie aangehouden na een aanrijding. De knul reed op de scooter van een vriendin, zij zat achterop. Hij reed in het voetgangersgebied op de Oostdijk. Hij wilde daar remmen maar dit ging mis. Ze gingen met scooter onderuit en gleden een meter of 8 over straat. De twee raakten niet gewond, de scooter liep wel aanzienlijke schade op. De 18-jarige bestuurder werd een blaastest afgenomen. Hij blies 0,7 promille. In totaal leverde de aanrijding hem drie bekeuringen op: rijden onder invloed, rijden zonder bromfietscertificaat en rijden in een voetgangersgebied.

AANRIJDING TUSSEN FIETSER EN BROMFIETSER
OUD-BEIJERLAND Op vrijdagmiddag 7 november zijn een bromfietser en een fietser ten val gekomen op de Zinkweg. De bromfietser een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland wilde met zijn bromfiets twee fietsers inhalen. Bij deze inhaalmanoeuvre raakte de bromfietser de buitenste fietser een 12-jarig meisje uit Oud-Beijerland. Het meisje viel met haar gezicht op straat en liep vermoedelijk een gebroken neus op. Ze werd door ambulancepersoneel afgevoerd. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij reed op de verkeerde plek op de weg als bromfietser.

VECHTPARTIJ VOORKOMEN: 1 VERDACHTE AANGEHOUDEN
PUTTERSHOEK Politie in burger heeft vrijdagavond 7 november nadat zij getuige waren van een op handen zijnde vechtpartij tussen twee groepen jongeren een verdachte aangehouden in de Kastanjelaan. De vechtpartij dreigde in de Pieter Repelaerstraat. Agenten in burger gingen er op af en zagen hoe een jongeman een 16-jarige jongen uit Nieuw-Beijerland- dreigend op de andere groep afliep met een boksbeugel. De agenten grepen in en wisten de tiener na een korte achtervolging in de bosjes in de Kastanjelaan aan te houden. De knul was agressief richting de dienders. De boksbeugel werd in beslaggenomen. In de politiebus ging de jongeman helemaal door het lint, mogelijk door een combinatie van drank en drugs. Hij trapte een ruit uit de sponning in de bus terwijl agenten hem onder controle probeerden te houden. Zijn ouders werden in kennis gesteld. Na een nacht cel en verhoor mocht hij zaterdagmiddag weer naar huis. De politie zet het onderzoek voort.

VERDACHTE SITUATIE IN STRIJEN: 4 AANHOUDINGEN
STRIJEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 november op zaterdag 8 november vier mannen aangehouden in de Molenstraat. Het gaat om een 31-jarige man uit Lansingerland, een 21-jarige man uit Strijen en twee Rotterdammers van 30 en 37 jaar. De politie ging af op een melding van een verdachte situatie. De verdachten zouden mogelijk een vuurwapen in hun bezit hebben. Dit zou zijn gezien in een horecagelegenheid in het dorp. Agenten gingen erop af en troffen de vier buiten op straat. Na fouillering kwam er geen vuurwapen tevoorschijn, dit werd ook niet gevonden in de horecagelegenheid. Wel werd er in het voertuig waar ze bij stonden harddrugs en een boksbeugel aangetroffen. Deze werden in beslaggenomen. Na identificatie op het politiebureau werden de vier ingesloten. Na een nacht cel mochten ze zaterdagmiddag weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

WIE BEDREIGDE BUSCHAUFFEUR?
HEINENOORD Een 61-jarige buschauffeur is afgelopen dinsdagavond 4 november tijdens zijn werk met de dood bedreigd door een onbekende man. De ontdane chauffeur deed hier afgelopen vrijdag aangifte van. De buschauffeur reed rond 19.30 uur een rit van Oud-Beijerland naar Rotterdam (lijn 172). Bij de halte Zoomwijcklaan/Winkelcentrum in Oud-Beijerland stapte er een man in: leeftijd rond de 40 jaar, normaal postuur, niet lang, roodachtig vrij kort haar, snorretje. Hij was gekleed in een zwarte joggingbroek met lichte trui. Hij droeg een rugzak bij zich. De man stempelde zijn strippenkaart voor twee zones maar bleef zitten. De chauffeur liep naar hem toe om dit te zeggen. Eenmaal rijdend op de A29 richting Rotterdam kwam de passagier naar voren en schold de chauffeur uit en bedreigde hem met de dood. In Rotterdam stapte de onbekende man uit. Diverse mensen in de bus waren getuige van de bedreiging.
Mogelijk weet iemand wie deze man is of herkent deze persoon zich in bovenstaand verhaal. Hij wordt verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)