Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Tweede en achtste voor A1 Team Nederland

Chengdu, 8 november 2008

Tijdens een kwalificatie waarbij de onderlinge verschillen weer zeer klein waren heeft Robert Doornbos voor A1 Team Nederland een tweede startpositie voor de Sprintrace veroverd. Doornbos was slechts 69 duizendste langzamer dan Ierland. Voor de Hoofdrace staat A1 Team Nederland op een achtste plek op de startopstelling.

Bij de laatste vrije training in de ochtend werd het al duidelijk dat het gevecht om de pole er een zou worden van duizendsten van seconden, met de top zes binnen twee tiende van een seconde. A1 Team Nederland wist daarbij A1 Team Ierland, waarmee het samenwerkt , net achter zich te houden.

Ook tijdens de eerste Sprintrace kwalificatie sessie van 10 minuten waren het ook A1 Team Nederland en Ierland die, net als in Zandvoort, om de pole positie vochten. Doornbos ging laat naar buiten voor zijn run en leek met een tijd van 1 15.492 de eerste plek ook te pakken, maar Adam Carroll dook er nog net onder. Een spin van Piscopo van Italië zorgde vervolgens voor dermate veel oponthoud dat de tweede Sprintrace sessie geschrapt werd en men meteen doorging met de kwalificatie voor de Hoofdrace.

In de eerste kwalificatiesessie voor de Hoofdrace reed Doornbos een tijd van 1 16.124, op dat moment goed voor een vijfde startplaats. Met nog ruim vier minuten te gaan in de laatste kwalificatie spinde Prost van A1 Team Frankrijk van de baan, wat zorgde voor een onderbreking. Prost leek onderweg naar een zekere pole-position maar pushde te hard in de voorlaatste bocht. Gelukkig was Team Nederland nog niet op de baan. Toe de sessie werd hervat ging Doornbos achter Team Ierland de baan op, dat leek het ideale uitgangspunt o.a. met Frankrijk als leider in het kampioenschap in het gravel. Het werd echter met een tijd van 1 16.390 een anti-climax voor A1 Team Nederland, het zakte naar een achtste startpositie voor de lange Hoofdrace. A1 Team Groot Brittannië pakte met 1 15.325 de pole position, voor Ierland en Portugal.

Jan Lammers: Dat was flink incasseren vanmiddag, nog volledig onverklaarbaar kon Robert tijdens de laatst kwalificatie niet meer strijden om de kop. Eerst kwamen we 0.1 seconde tekort en met dezelfde auto 20 minuten later miste we 1 volle seconde. Ik hoopte dat Robert zou zeggen dat hij bijna van de baan gleed of een fout maakte om het tijdverlies te verklaren maar hij was gewoon niet happy met hoe de auto zich tijdens die laatste run gedroeg. Alle knappe koppen buigen zich erover en ik hoop dat morgen de vlam er weer in slaat, eerst maar kijken of Robert de sprint race naar zich toe kan trekken en dan de zware klus om naar voren te rijden in de hoofdrace. Ik verwacht de hulp van veel pace-car situaties dus het is nog wel te doen, we kunnen er tegenaan. Kijk morgen maar mee op RTL 7 hoever we hierin gaan slagen.

RTLGP doet morgen live verslag van de Hoofdrace van de A1GP Chengdu. De uitzending begint om 06.45 uur met een voorbeschouwing en een integraal verslag van de Sprintrace, die dit keer voor het eerst de verplichte pitstop kent. Daarna is er het live verslag van de minuten durende Hoofdrace, met 2 verplichte pitstops. De gehele uitzending wordt ook herhaald vanaf 13.15 uur.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com I: www.A1teamned.com