KNHS


Nederlanders finishen niet op WK Endurance
8 november 2008
WK 2008 team strand

TERENGGANU, MALEISIË (KNHS) Het is de vijf Nederlandse deelnemers niet gelukt om te finishen op het WK Endurance in Maleisië. Lisette van Druenen kwam nog het verst: zij reed 135 van de 160 km. De Spaanse Maria Alvarez Ponton met Nobby mag zich de nieuwe wereldkampioen noemen, het teamgoud ging naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Na de eerste ronde moest Yvonne van der Velde (Cherain, B.) met Joy Escobar de strijd staken. Niet veel later lag ook Donna Oudshoorn (Nieuwpoort) met Karrimh uit de wedstrijd. Nederland maakte vanaf dat moment met de drie overgebleven combinaties nog een kans op een plaats in de staart van het teamklassement. Na de vierde ronde vielen echter Janet Lam (Heumen) met Bugainvillia en Anita Lamsma (Vriezenveen) met Layla Ara Francina uit. Lisette van Druenen (Ermelo) was toen nog als enige Nederlandse in de race, maar op de vijfde vetgate viel ook voor haar en Escapade II het doek.

Alvarez Ponton, bronzen medaillewinnares op het EK van 2007, nam vanaf de start de leiding. Zij voltooide de 160 km bij nacht door de Maleisische jungle in een rijtijd van 8 uur en 58 minuten (gemiddelde snelheid 17.87 km/u) en won daarmee goud. Het zilver was voor Agustin Vita (ARG), het brons voor Sultan Ahmed Sultan Bin Sulayem (UAE). De Arabische landen voerden de boventoon in het teamklassement: het goud ging naar de Verenigde Arabische Emiraten, zilver en brons naar respectievelijk Qatar en Bahrein.

Informatie over het WK is te vinden op www.eventuz.com en www.malaysia-wec.com.
Uitslagen zijn te vinden op www.endurance.net/2008WEC .