Gemeente Emmen

uitreiking Koninklijke onderscheiding

10 november 2008

Op zaterdag 8 november reikte burgemeester Bijl een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer F. Zantinge. De uitreiking vond rond 20.30 uur plaats in de Grote Zaal van theater De Muzeval te Emmen. De Christelijke Muziekvereniging Laus Deo viert dan het 85-jarig jubileum.

De heer Zantinge, die is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, kreeg de onderscheiding vooral vanwege zijn vele vrijwillige verdiensten voor de Christelijke Muziekvereniging Laus Deo.

Decorandus was van 1986 tot 1992 bestuurslid en van 1992 tot 2007 voorzitter van de Christelijke Muziekvereniging Laus Deo. Als voorzitter was hij in staat moeilijke kwesties op te lossen, met name ten tijde van dirigentwisselingen. Van 2007 tot heden is de heer Zantinge voorzitter van de jubileumcommissie en pr-adviseur van het bestuur van de muziekvereniging.

Van 1990 tot heden is de heer Zantinge examinator bij de VAPRO-examens. Van 1997 tot heden is hij vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland, regio Emmen. Hij verleent assistentie bij rijvaardigheidstesten voor ouderen en neemt verkeersexamens af op basisscholen. Ook is hij bij de basisscholen gecommitteerde bij de theoretische examens.

De heer Zantinge is geboren op 14 januari 1947 en woont in Emmen.