Provincie Friesland


---

EMBARGO

tot zaterdag 8 november 2008 17.30 uur

PERSBERICHT

Nummer: 323 LM
Datum: 7 november 2008

Rederij Doeksen ontvangt Predikaat "Koninklijk"

"Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het Recht tot het voeren van het Predikaat "Koninklijk" te verlenen aan Doeksen Transport Group te Rotterdam. De officiële naam is daarmee voortaan: Koninklijke Doeksen Transport Group."

Deze mededeling deed de Commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân, de heer J. A. Jorritsma, zaterdagmiddag 8 november tijdens een receptie op Terschelling ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de rederij. De heer Jorritsma overhandigde namens de Koningin de officiële Oorkonde met de Koninklijke Beschikking aan directeur Jan Willem Doeksen van Doeksen Transport Group.

Rederij Doeksen is een begrip in het Noorden van Nederland als uitvoerder van de veerdiensten tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling. De 100-jarige rederij staat voor een eeuw verbondenheid met de eilanden, hun bewoners en hun gasten. De onderneming heeft zich een positie verworven waarbij haar continue dienstverlening van groot belang is geworden voor de economische en sociale ontwikkeling van de eilanden.

Van een familiebedrijf dat zich aanvankelijk bezig hield met schelpenzuigen en zich later toelegde op het bergingswerk, is het bedrijf gaandeweg toegegroeid naar een klantgerichte organisatie die een modern ferrysysteem onderhoudt met state-of-the-art schepen. Tegenwoordig is Doeksen ook actief op het gebied van personenvervoer over water in de Randstad.


---- --