HILVERSUM, 20081030 -- Black Hole heeft de gave om getalenteerde producers al in een vroeg stadium te signaleren, en de jonge producer Phynn, in het dagelijks leven bekend als Finne Jager, is hierop geen uitzondering. Sinds zijn geweldige debuut releases "Escape" en de opvolger "Exotica", beide uitgebracht op het vermaarde In Trance We Trust label in 2004, was dit talent al iemand om goed in de gaten te houden. En vier jaar later ervaart deze veelzijdige musicus de geboorte van zijn allereerste album "Metamorphosis" op 8 november 2008.

Bestellen:

Metamorphosis
Metamorphosis
Phynn

Phynn's deelname in een remix contest in 2002 markeerde het begin van een imposante lijst met kwaliteitsreleases. Nadat hij zich wereldlijk presenteerde met de tracks "Escape" en "Exotica" bewees Phynn dat hij niet een zoveelste eendagsvlieg was, maar prima in staat was om big room anthems te kunnen blijven produceren. Zijn productie "Lucid" (2005) kreeg de onbetwiste steun van Tiësto tijdens zijn In Concert evenementen, belandde vervolgens op de In Concert DVD registratie en werd gelicenseerd naar vele compilaties wereldwijd. Lucid kreeg een vaste plek in menig DJ koffer, en na de officiële release erkenden fans en tegenstanders de grootsheid van deze productie. Phynn en zijn releases konden rekenen op support van een keur aan gootmeesters als Armin van Buuren, Ferry Corsten, Paul van Dyk, Judge Jules en zijn labelbaas Tiësto. Door het gezaghebbende Engelse magazine Mixmag werd Phynn bestempeld als "Future Hero for 2006", wat hem onmiddellijk in de spotlights plaatste van de gehele dance industrie.

Phynn werd één van de weinige gelukkigen die de eer kreeg een editie van de In Trance We Trust compilatie serie te compileren en mixen, een teken dat Phynn niet slechts een begaafd knoppendraaier in de studio is, maar ook nog eens strakke DJ. Zijn vaardigheid om twee platen naadloos te mixen bleef niet onopgemerkt; Phynn stond o.a. op evenementen en festivals als Godskitchen's Sundance Festival, ID&T's Tomorrowland festival en Trance Energy evenement, de Magik Muzik Night in Amsterdam, Revolution in Polen en het Inside Out evenement in Schotland. In nog jonge carrière heeft Phynn al aan de zijde mogen optreden van gevestigde artiesten als Tiësto, Paul Oakenfold, Deep Dish, Ferry Corsten, Mauro Picotto en Johan Gielen.

Niet gehinderd door muzikale grenzen en hokjesgeesten laat Phynn de evolutie van zijn producties tijdens een twaalf track durende epische reis horen op "Metamorphosis". De uplifting euforie van "Lucid", de electro invloeden op de openingstrack "Sunset City" en "C U Smile", het Balearische "Musa Bella", de sferische vocal trance van "Try Again" met de vocale ondersteuning van de Britse Tiff Lacey en de down-tempo beats van de track "No More Mistakes" maken van Metamorphosis een geweldig divers en kwalitatief hoogstaand album, die zeker door de industrie en liefhebbers van het genre gearchiveerd zal worden onder de "E" van Essentieel.

Metamorphosis wordt uitgebracht door Black Hole Recordings op 8 november 2008. De eerste single van het album, "Try Again" met de vocalen van Tiff Lacey, is nu al als download verkrijgbaar bij alle grote download portals.

Tracklist:

1. Sunset City
2. Better Late Than Never
3. C U Smile
4. Elektro Magnetik
5. Starfire At Night (ft. Alexander Perls)
6. Metamorphosis
7. Wing Dust
8. No More Mistakes (ft. Molly Bancroft)
9. Musa Bella
10. Try Again (ft. Tiff Lacey)
11. Wait For A Moment (ft. Molly Bancroft)
12. Lucid

www.blackholerecordings.com | www.phynn.com | www.myspace.com/djphynn





Ingezonden persbericht