Ingezonden persbericht


Persbericht

Ludieke inpakactie van het Nationaal Muziekkwartier

A.s. zaterdag 8 november vindt er in het kader van de campagne van het Nationaal Muziekkwartier te Enschede een zeer bijzondere actie plaats: een Connexxion bus zal volledig ingepakt worden! Ook zal er een ingepakte percussiegroep als passagiers meegaan met de bus, die vanaf 12 uur in de binnenstad gaat optreden.

Na een ritje met de ingepakte bus door de binnenstad van Enschede zal de groep rond 12.00 uur afgezet worden bij het Ei van Ko. Na een kort optreden zal de groep al muziekmakend de stad in lopen om de opening van het Nationaal Muziekkwartier verder te promoten. Dit zal na ongeveer een uur eindigen op de Oude Markt. De inpakactie sluit aan bij het thema van de campagne "Ik ga los". Dit is niet alleen een verwijzing naar de Twentse zegswijze voor 'open gaan', maar het geeft ook weer wat het Nationaal Muziekkwartier graag wil bereiken: dat iedereen muziek, dans of theater komt beleven en op die manier 'los gaat' in het nieuwe Muziekkwartier.

Opening Nationaal Muziekkwartier
Van 20 t/m 30 november opent het Nationaal Muziekkwartier in Enschede haar deuren. Dit nieuwe muziek- en theaterpodium is een bruisende culturele plek met diverse podia, zalen en repetitieruimtes waar zes professionele muzikale instellingen samenwerken. Poppodium Atak, ArtEZ Conservatorium, Orkest van het Oosten, De Muziekschool Twente, Nationale Reisopera en Podium Twente ontwikkelen samen een bijzonder en vernieuwend cultureel aanbod. Kijk voor informatie op www.muziekkwartier.nl.

---------------------------