CDA

Water: ook in stedelijk gebied in goede handen van het CDA!

Minister Gerda Verburg geeft op zaterdag, 8 november a.s. de officiële aftrap van de CDA campagne voor de waterschapsverkiezingen.

Het CDA wil die dag niet alleen laten zien wat het belang van deze waterschapsverkiezingen is. Het CDA bewijst op alle politiek-bestuurlijke niveaus zorgvuldig waterbeheer en -onderhoud te gaan organiseren met kandidaten vanuit stedelijke en landelijke gebieden

Het CDA doet in november (tussen 13 t/m 25 november) mee aan de waterschapsverkiezingen. Minister Verburg: âNederland is een land dat van oudsher leeft met water. Een groot deel van ons land ligt onder de zeespiegel of is aan water gelegen. De creativiteit en inzet van vele generaties heeft er voor gezorgd dat we, ondanks het feit dat we voor een groot deel lager liggen dan de zee, toch droge voeten houden. De verandering van ons klimaat maakt de taak van het waterschap steeds belangrijker! Vandaar dat het CDA binnen alle waterschappen kandidaten heeft geselecteerd om het beheer en het onderhoud veilig te stellen. Maar ook integrale verbindingen legt met themaâs rondom voedselproductie, recreatie, zuivering en biodiversiteit.â

De gemeente Utrecht valt binnen het waterschap De Stichtse Rijnlanden en vraagt met haar verkiesbare kandidaat (plek 5) nadrukkelijk aandacht voor het grootstedelijk belang van deze verkiezingen. Haitsma: âWater is steeds vaker vervlochten met het ruimtelijk beleid. Op het platteland was dat vanzelfsprekend, maar ook in de stedenbouw is water het ordenend principe geworden. Meer en meer worden steden naar het water gekeerd en wordt water (en natuur en cultuurhistorie) een belangrijk onderdeel in stedenbouwkundig- en landschapsontwerp. Kijk in Utrecht maar naar de Oude - en Nieuwe Gracht en de Kromme - en de Leidsche Rijn. Ik zal deze waterwaarden voor onze gemeente graag voor het voetlicht brengen!

Het CDA is breed vertegenwoordigd in het gehele land met vele ervaren bestuurders. Deze ervaring en expertise zet het CDA graag in voor de waterschappen. Met een stem op het CDA bent u gegarandeerd van:


1. integraal waterbeleid en dus niet gefocust op one issue;
2. inzet van ervaren bestuurders met daadkracht;
3. verbindingen met andere politiek-bestuurlijke niveaus waarin ook het CDA veelal sterk vertegenwoordigd is.

Haitsma: âWaterschapsbestuur leent zicht niet voor kort-door-de-bocht plannen, het is een ernstige zaakâ.

---