1ste 100% Fairtrade supermarkt in Eindhoven op Let's meet Africa 2008


EINDHOVEN, 20081012 -- Let's meet Africa op 8 en 9 november 2008 is een Indoor African Event, een internationaal, sociaal, cultureel en economisch evenement met Eindhoven als World Trade Center en spil in Europa voor Afrikaanse betrekkingen. In 2008 richt Let's Meet Africa (LMA) zich op designers en ondernemers, eerlijke handel en duurzaam ondernemen en business.

LMA is een ontmoetingsplaats van/voor mensen die zich verbonden voelen met of geïnspireerd zijn in Afrikaanse cultuur. Na 11 jaar is de belangstelling voor LMA is gegroeid, wat niet alleen blijkt uit de bezoekersaantallen, maar ook uit de toenemende belangstelling vanuit het bedrijfsleven en het buitenland. Daarom dit jaar ook Let's meet Africa and do business.

LMA and Do Business: Beurs met organisaties en bedrijven uit Nederland en Afrika
OAVM Organisation & Consultancy organiseert in samenwerking met Let's Meet Africa op 7 en 8 november 2008 een tweedaagse beurs met organisaties en bedrijven uit Nederland en Afrika. De beurs is een unieke kans voor professionals met verschillende achtergronden om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

En we hebben een primeur!
In de Fairtrade week wordt op Lets meet Africa de 1ste 100% Fairtrade supermarkt in Nederland geopend.

Duurzaam Ondernemen en Fair Trade
Op 8 november 2008 vindt de opening plaats van de 1ste 100% Fairtrade supermarkt en een lezing van Coen de Ruiter (de directeur van Stichting Max Havelaar). Aaneengesloten vindt men de E-town: duurzaam ondernemen en Fair Trade Plein. Hier presenteren kleine en grote ondernemingen hun producten uit Fair Trade Afrika en Duurzaam Afrika.
Het idee achter dit project is om een groter bereik te hebben en om de consument te laten inzien dat duurzaam en fair trade niet duurder hoeft te zijn. Ook hoopt dit project consumenten en bedrijven te stimuleren om deze producten aan te schaffen, omdat dit werkgelegenheid en kansen biedt aan de Afrikanen in Afrika. Dit geeft hen meer onafhankelijkheid doordat zij dan de mogelijkheid krijgen om zelf in hun levensonderhoud te voorzien.
Met fair trade en duurzame producten is het goed zaken doen. De overheid stelt zich tot doel om in 2010 100% duurzaam in te kopen (ongeveer 40 miljard euro!). Fair trade producten en duurzaam ondernemen vormen daarbij belangrijke criteria. Het Fair trade plein geeft een indruk hoe duurzaamheid en fair trade voor overheden en bedrijven vorm kan krijgen en kansen biedt.

Podiumprogramma
Een podiumprogramma van 2 dagen met een spraakmakend entertainment programma met Afrikaanse muziek, dans en mode via internationale bekende en minder bekende Afrikaanse artiesten.

Africa markt en food plaza
De markt is het hart van het evenement met waar de bezoekers, standhouders, kunstenaars en designers elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van eten, drinken en muziek.

Afropolitan Grand Café
Be black Be beautiful.
Een plek voor beauty en pure minded people want mooi en puur zijn mag!
Een plek waar jong en oud Afropolitan elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen.
Alles om de schoonheid van de "black people" te accentueren.
Met speciale aandacht voor de donkere huidskleur, blackhair en fashion:
Een plek om te zien en gezien te worden.

Joyce Manichand
info@letsmeetafrica.org
0622185775
www.letsmeetafrica.org