'Wooninfodag over nieuwbouwprojecten' op zaterdag 8 november


Doetinchem bouwt aan de toekomst

DOETINCHEM, 20081026 -- De komende jaren ondergaat Doetinchem een ware metamorfose. In en rond het centrum wordt volop gebouwd: kantoren, bedrijven, een nieuwe schouwburg en honderden nieuwe woningen en appartementen. Het huidige aanbod in de woningmarkt wordt aangevuld met woningen die voldoen aan de eisen van starters op de woningmarkt, maar ook luxe appartementen voor mensen die graag in het centrum van Doetinchem willen wonen. Een veelzijdig aanbod, met volop keuzemogelijkheden voor individuele woonwensen, in alle prijscategorieën.

Diverse locaties in het centrum worden herontwikkeld, zoals de plannen `Heelweg', `het Loo', `Lyceumkwartier' en `Lookwartier' en ook buiten het centrum worden in verschillende wijken (o.a. `Bloemenbuurt', `Vijverberg' en `Wijnbergen') nieuwe woningen gerealiseerd. De (toekomstige) bewoners van Doetinchem hebben de mogelijkheid te wonen in en rond het centrum, aan het water en in groene gebieden op beloopbare afstand van alle voorzieningen die Doetinchem te bieden heeft. Woon- en leefplezier staan hierbij voorop. Belangrijk bij de ontwikkelingen van de nieuwbouwprojecten is het veelzijdige aanbod aan mogelijkheden dat momenteel geboden wordt, zowel voor starters op de woningmarkt als voor de doelgroep die op zoek is naar een woning of appartement waar luxe voorop staat. Diverse nieuwe projecten bieden daarbij veel vrijheid aan de toekomstige bewoners om hun eigen woonwensen te realiseren; met name op het gebied van de indeling van de woning is heel veel mogelijk. Bijzonder is ook dat de komende jaren ongeveer 200 kavels voor particulieren beschikbaar komen.

Uit al deze nieuwbouwontwikkelingen blijkt het vertrouwen om Doetinchem verder uit te bouwen tot een aantrekkelijke stad om te wonen, te werken en te leven. Gemeente Doetinchem bouwt, samen met de projectontwikkelaars en Sité Woondiensten, verder aan de toekomst van Doetinchem. Om de huidige en nieuwe bewoners van Doetinchem te informeren over de (geplande) nieuwbouwprojecten in hun stad en de directe omgeving organiseert de Stichting Doetinchem Woonstad op zaterdag 8 november van 10.00 - 16.00 uur een gratis toegankelijke wooninformatiedag in het Graafschapcollege (Slingelaan 1) te Doetinchem. Alle betrokken partijen zijn deze dag aanwezig om bezoekers te informeren: welke woningen worden op welke locaties wanneer gerealiseerd. Door middel van beelden, maquettes en een weergave van de actuele plannen, krijgen de geïnteresseerden een overzichtelijk en goed beeld van de projecten en de vele mogelijkheden. Ook kunnen de bezoekers bij de informatiestand van Sité Woondiensten terecht om hun woonwensen te bespreken én informatie te krijgen over wonen, huren en kopen in Doetinchem. Bezoekers die in één oogopslag op de hoogte willen zijn van alle nieuwbouwontwikkelingen kunnen deze informatie krijgen bij de balie van Niki.nl.

Meer informatie over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen in Doetinchem? Deze is te vinden op www.doetinchemwoonstad.nl, www.doetinchembouwt.nl en op de websites van de deelnemende organisaties en bedrijven. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom op zaterdag 8 november, van 10.00 - 16.00 uur in het Graafschapcollege, Slingelaan 1 te Doetinchem. Deze wooninformatiedag is voor alle geïnteresseerden gratis toegankelijk.





ingezonden persbericht