René van Beeck's Super Jazz Jam opent Jazzfestival 'Jazz in de Slof'


BEVERWIJK, 20081107 -- Zaterdag 8 november zal het Kennemer Theater in Beverwijk weer op haar grondvesten swingen. Het jaarlijkse jazzfestival 'Jazz in Slof', dat plaats vindt op 8 november in de Theaterzaal van het Kennenmertheater heeft voor de opening René van Beeck's Super Jazz Jam geboekt.

Van Beeck, bekend van de vele concerten die hij in Amsterdam en ongeving organsiseert, heeft speciaal voor deze gelegenheid een topbezetting samengesteld:
Philip Harper (trompet & vocals)
Michael Varekamp (trompet & vocals)
Eef van Breen (trompet & vocals)
Toon Roos ( tenorsax & vocals)
Ken Ard (vocals)
Karel Boehlee (piano)
Chris Strik (drums)
René van Beeck (contrabas)

De Amerikaanse top trompettist Philip Harper toert dit jaar o.a. met Ben Golson, maakte deel uit van Art Blakey's Jazzmessengers en The Harper Brothers samen met zijn broer Winard. Trompettist Michael Varekamp, speelde afgelopen jaren o.a. bij Fra Fra Sound, toerde met show over Louis Armstrong en bracht samen met o.a. Ack van Rooyen een tribute aan Miles Davis in de theaters. Samen met Philip zal Michael o.a. repertoire spelen én zingen uit het Songbook van Art Blakey, Dizzy Gillespie en Louis Armstrong.

Trompettist/zanger Eef van Breen organiseerde in 1998 het Chet Baker Memorial Concert in Musis Sacrum Arnhem met o.a. de orginele ritmesectie van de japanse toer van Chet Baker In 1999 won Eef de tweede prijs tijdens het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Uiteraard zullen de 3 trompettisten ook samen enkele stukken spelen.Stersaxofonist Toon Roos behoort onbetwist tot de beste saxofonisten in de jazz. Toon zal als speciale verrassing zijn zangdebuut gaan maken tijdens deze Super jazz Jam!

De ritmesectie wordt gevormd door pianist Karel Boehlee, een voortreffelijk begeleider én solist. Is o.a. pianist bij Toots Thielemans en Trijntje Oosterhuis. Achter de drums zit Chris Strik die de afgelopen jaren o.a speelde met Dee dee Bridgewater, Rob van Bavel en Amina Figarova. Contrabassist René van Beeck organiseert sinds 1997 op diverse lokaties in Amsterdam jazzsessies en concerten waarvoor hij op 25 november 2007 gehuldigd werd door de Gemeente Amsterdam. Op dit moment speelt René o.a. elke laaste zondag van de maand in Panama tijdens Sunday Night Jazz (www.sundaynightjazz.nl) en elke maandag in Café Brix (www.cafebrix.nl) in Amsterdam.

Uiteraard spelen er veel meer topmusici op dit festival waaronder Trio Johan Clement, The Young Sinatras en Broadway ster Ken Ard.

Jazz in de Slof, een van de grootste muzikale evenementen in de regio, trekt jaarlijks vele bezoekers. Het festival staat garant voor goede muziek en veel gezelligheid in het Kennemer Theater. Het is een beproefde formule vanwege de ontspannen sfeer, gecombineerd met kwaliteitsmuziek. Genieten van een hapje en een drankje terwijl u in diverse zalen wordt omringd door muziek. Organisator is de Lions Club die de netto-opbrengst besteedt aan een goed doel.

Voor meer info en kaarten:
www.kennemertheater.nl/index.php?cat=voorstellingen&voorstelling_id=424