AutoRai

Kia-dealers organiseren dit jaar opnieuw de MijnKia Testdag

(10/24/2008)
De Kia dealerorganisatie organiseert op zaterdag 8 november voor de derde achtereenvolgende keer de MijnKia Testdag. Na het succes van de voorgaande edities kunnen Kia-rijders op deze dag wederom gratis hun auto laten checken op een aantal essentiële onderdelen. Bovendien krijgen alle deelnemende Kia-rijders ter ere van het 15-jarige jubileum van Kia in Nederland een gratis Kia Duurzaam Bandenspanningsmeter.

Tijdens de derde editie van de MijnKia Testdag zal de Kia dealer de auto van de klant gratis controleren op 10 verschillende onderdelen, die stuk voor stuk essentieel zijn in het kader van veilig en duurzaam autorijden. Verlichting, motoroliepeil, koelsysteem, banden, remsysteem, wielophanging en stuurinrichting, accu, ventilatorriem en uitlaat zullen tijdens deze test uitvoerig worden geïnspecteerd. De heer Baltus, Managing Director van Kia Nederland: âDe voorgaande edities van de MijnKia Testdag waren een groot succes. Veel klanten hebben toen de gratis controle uit laten voeren, waarbij de auto volledig wordt doorgelicht op de meest essentiële onderdelen. In het kader van veilig, betrouwbaar en duurzaam rijden is het absolute noodzaak dat deze zaken piekfijn in orde zijn.â

15 jaar Kia in Nederland
Klanten die op zaterdag 8 november bij de Kia-dealer de gratis inspectie uit laten voeren, krijgen tevens de Kia Duurzaam Bandenspanningsmeter cadeau. Dit ter ere van het 15-jarige jubileum van Kia in Nederland. Nogmaals de heer Baltus: âWij hebben wat te vieren en daar hoort natuurlijk een cadeautje voor de klanten bij. Zij zijn immers verantwoordelijk voor het toenemende succes van ons merk. Kia groeit nu al jaren achter elkaar als automerk in Nederland en in de rest van Europa en de kopers voelen zich erg aangesproken door het design van de nieuwe modellen. Bovendien is de kwaliteit en de veiligheidsuitrusting de afgelopen jaren naar een ongekend hoog niveau gestegen. De ceeâd, pro_ceeâd en Soul zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Deze MijnKia Testdag zal vooral in het teken staan van het 15-jarige jubileum van Kia. De gehele dag door worden er leuke activiteiten georganiseerd waarbij het succes van Kia centraal staat.â

Kia Duurzaam
De Kia Duurzaam Bandenspanningsmeter, die klanten gratis krijgen bij deelname aan de Testdag, is onderdeel van het Kia Duurzaam-programma. Dit instrument garandeert dat Kia-rijders altijd over de juiste bandenspanning beschikken, wat belangrijk is in het kader van de veiligheid en duurzaamheid. Een auto met de juiste bandenspanning verbruikt minder brandstof en produceert daardoor een lagere CO2-uitstoot. Bovendien heeft een auto met te zachte banden een slechte grip op de weg. Dit heeft een langere remweg en hogere slipkans tot gevolg.

Kia Duurzaam is een initiatief van Kia Nederland waarbij met behulp van duurzame mobiliteit oplossingen voor de wereldwijde milieuproblematiek worden gezocht. Kia Duurzaam steunt op drie belangrijke pijlers die de milieuproblemen zowel vanuit een technologisch uitgangspunt als via gedragsverandering benaderen: Innoveren, Reduceren en Compenseren. Op het gebied van innovatie heeft Kia de afgelopen jaren talrijke initiatieven ontwikkeld voor schonere en efficiëntere voertuigen. In het kader van reduceren tracht Kia samen met de Kia-rijders de CO2-uitstoot terug te brengen, onder andere met behulp van zaken als de speciale bandenspanningsmeter en middels tips om zuiniger te kunnen rijden op mijnkia.nl. Compensatie gebeurt door te investeren in extra aanplant van Jatropha-struiken in Mali. Deze bijzondere struiken halen CO2 uit de lucht en uit de noten die de struik voortbrengt wordt Biodiesel geperst. Daarnaast beschermen de Jatropha-struiken de akkers van de lokale boeren tegen bodemerosie. Naast het milieu helpt dit project dus ook de boeren in Mali. Meer informatie over Kia Duurzaam is te vinden op www.kia.nl onder het kopje âover Kiaâ.

Aanmelden
Kia-klanten die willen deelnemen aan de MijnKia Testdag kunnen zich opgeven via www.mijnkia.nl. Deze site is speciaal ontwikkeld voor Kia-rijders en biedt een groot aantal online diensten, waaronder het inplannen van onderhoudsbeurten en APK-keuringen. Tot slot de heer Baltus: âVorig jaar nam een groot deel van onze Kia-rijders deel aan de Testdag, maar ik weet zeker dat we dit aantal tijdens deze bijzondere jubileumeditie gaan overtreffen! Kia-rijders zijn van harte welkom bij hun Kia dealer van 09.00 tot 17.00 uurâ.