Protestantse Kerk in Nederland


Sint Maarten in Utrecht

zo 9 november 2008 - di 11 november 2008
Dinsdag 11 november is het Sint Maarten. Maartensstad Utrecht viert het feest van haar schutspatroon van zondag 9 tot en met dinsdag 11 november 2008. Er zijn deze dagen talrijke activiteiten voor groot en klein.

Op zondag 9 november 2008 kun je op zoek naar Sint Maarten in de Domtoren of een stadswandeling maken langs plaatsen die met Sint Maarten te maken hebben. Als je nog niet weet wie Sint Maarten is, kun je daar achter komen in het Museum Catharijneconvent. De toegang is gratis. In de Domkerk hoor je een verhaal over Sint Maarten en kun je prachtige lampionnen maken. Er is ook een lezing in het nieuwe gebouw van het Utrechts Archief. Ook kun je een Sint Maartenszegel maken.

Maandag 10 november wordt in het debatcentrum Tumult op het Domplein de Mantel van Sint Maarten uitgereikt. Dat is een solidariteitsprijs voor een organisatie die in de geest van Sint Maarten werkt. Wethouder den Besten reikt die prijs uit. Voorafgaand aan de uitreiking is er een debat met als onderwerp armoede op krediet.

Dinsdag 11 november wapperen overal op het Domplein de rood-witte stadsvlaggen. Er zijn verschillende concerten, onder andere van het carrillon van de Domtoren en van draaiorgel De lange Gavioli. In de Willibrorduskerk is een sing-in en in de Domkerk een vesper met daarna het traditionele glaasje Sint Maartenslikeur. Het Sint Maartensfeest wordt s avonds afgesloten met het luiden van de klokken van de Domtoren.

Meer informatie: www.stmaartenstadutrecht.nl.