Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 6 november 2008, Den Haag

Museum de Gevangenpoort

Lezing Moord in de politiek; Waarom werd Pim Fortuyn vermoord?

De Gevangenpoortlezingen gaan dit najaar met medewerking van de bekende schrijver Tomas Ross over: Spraakmakende moorden; feiten, vragen en ontrafeling.

Aan bod komen verschillende moorden waarbij intrige en vertakkingen in verschillende milieus voorkomen. Sommige moorden roepen meer vragen op dan officieel worden beantwoord. De lezingen gaan verder dan de bekende feiten en gaan in op vragen, die ons bezighouden. Wie heeft het gedaan of zou het gedaan kunnen hebben? Wat gebeurde er eigenlijk of stak het toch anders in elkaar? Waarom werd iemand vermoord en wat speelde er op de achtergrond? Kortom, weten we alles of was er meer aan de hand?

Zondag 9 november, spreker Tomas Ross
Moord in de politiek; Waarom werd Pim Fortuyn vermoord? De moord op Pim Fortuyn heeft ondanks het proces tegen Volkert v.d. G. vele vragen opengelaten. Ross heeft zich verdiept in de geruchtenstroom die na de opzienbarende moord is ontstaan. Was er meer aan de hand, waren ook anderen bij de moord betrokken en was er sprake van een doofpotaffaire. De geruchtenstroom is nog steeds niet verstomd en daarom bespreekt Ross de meest opzienbarende theorieën rond de moord.

Zondag 23 november 2008, Tomas Ross
Wanneer steekt er achter de dood een intrige?

De bijeenkomsten worden gehouden op de zondagochtend om 12.15 uur in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7. Toegang is E 10,- inclusief een kopje koffie. Na de lezing is er gelegenheid om het museum te bezoeken. RESERVERING EN KAARTVERKOOP: HAAGS HISTORISCH MUSEUM 070 - 364 69 40 INFO@HAAGSHISTORISCHMUSEUM.NL

De reeks Gevangenpoortlezingen wordt georganiseerd door Het Haags Historisch Museum / De Gevangenpoort en het advocatenkantoor Wladimiroff & Waling.



Ingezonden persbericht