Onderwijsbond CNV


Nieuws

29 oktober 2008

Conferentie 9 december: `De Kunst van het Verbinden'

Categorie: Hoger onderwijs

Op 9 december vindt de dag van het kennisnetwerk plaats met dit jaar als titel De Kunst van het Verbinden. Als locatie is gekozen voor het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het Spoorwegmuseum ligt centraal in het land en is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Om 10.00 uur zal de dag worden geopend door de dagvoorzitter Tom van 't Hek. Als voormalig coach van het Nederlandse vrouwenhockey kan hij ons als geen ander vertellen over de ambitie om topprestaties neer te zetten door te excelleren in teambuilding, samenwerking, motivatie en leiderschap.

Vervolgens zal Vincie van Gils haar ervaringen bij het inrichten van kennisnetwerken met u delen. Zij is de oprichter van het Kennisnetwerk bij de Rabobank en Interpolis. Over kennisdelen en werkvormen die daarvoor kunnen worden ingezet, heeft Vincie van Gils al menig publicatie op haar naam staan. Speciaal voor de deelnemers aan de dag van De Kunst van het Verbinden schrijft zij over het onderwerp kennisdelen een praktisch bewaarboekje.

Daarna is het de beurt aan de workshops. Er zijn drie rondes met 15 workshops, waarin hogescholen en externe relaties u laten zien waar ze mee bezig zijn op het gebied van:
o Arbeidsmarktbeleid
o Professionalisering
o Gezond, veilig en vitaal werken

Na de workshops is er een plenair programma met als titel: Medezeggenschap in beweging: op weg naar nieuwe vormen? Hogescholen veranderen en de medezeggenschap moet nieuwe `aansluiting' zoeken. Hoe krijgt de (P)MR de strategische rol in het overleg met de bestuurder en voor de hogeschool? Hoe krijgen we ook jongeren betrokken bij de (P)MR? Tal van vragen die behandeld worden door Patrick Vermeulen. Hij is werkzaam bij GITP Medezeggenschap.

De dagvoorzitter, Tom van 't Hek, staat garant voor een spectaculaire afsluiting van deze dag.

Vanaf 16.15 uur is er een Netwerkborrel in de foyer van het in de Kerstsfeer omgedoopte Spoorwegmuseum.

Voor wie?
De dag De Kunst van het Verbinden staat open voor bestuurders van hogescholen, directeuren van opleidingsinstituten, voorzitter en leden van de (P)MR, beleidsmedewerkers, p&o-ers, alsmede voor bestuurders en kaderleden van de vakbonden.

Kosten
Deelname aan de conferentie is kosteloos. Bij afwezigheid zonder bericht of afmelding binnen 24 uur voor aanvang van de conferentie zonder geldige reden zijn wij echter genoodzaakt de kosten, verbonden aan deelname, in rekening te brengen.

Schrijf u nu alvast in!

U kunt zich via info@remove-this.zestor.nl inschrijven voor deze dag.

Half november ontvangt u het definitieve programma met een opgave van alle workshops.

---