Sterrenwacht Sonnenborgh


De Vuurdoop bij Sterrenwacht Sonnenborgh
zondag 9 november 2006

Programma:

Astronauten-X-periment
11:00 - 17:00, 8-12 jaar

In een ruimtestation zonder zwaartekracht zweeft alles door de lucht. Dat is niet handig als je met gevaarlijke stoffen werkt! Voor hun veiligheid gebruiken astronauten een speciale glovebox. Voer zelf in een echte glovebox een experiment uit. Lukt het jou om dat veilig te doen? Dan ben je een echte held!


Helden-expeditie naar de noordpool
11:00 - 17:00 doorlopend, 8-12 jaar
Ontdekkingsreizigers vinden hun weg met behulp van de sterren. Ga zelf op helden-expeditie, maak een kompas, ontcijfer codes in de sterren en bereik de noordpool en wordt een Echte Held.

Helden aan de hemel
12:00 - 17:00 doorlopend alle leeftijden
De sterrenhemel staat vol met helden; Griekse en Romeinse helden hebben er een plekje veroverd in de vorm van een sterrenbeeld. Maar vandaag delen we de hemel opnieuw in en mag jij je eigen held aan de hemel zetten!

Hemelse Klanken - Legendary Movie Orchestra
11:30, 12:30, 14:00 en 15:00, alle leeftijden

Er wordt gefluisterd dat sterren muziek maken. En dan bedoelen we niet de bekende zangers of zangeressen, maar de sterren aan de hemel. Ze zeggen dat je bij de volle maan, op een windstille avond wonderschone klanken kunt horen. Het Legendary Movie Orchestra laat je beleven hoe dat zou kunnen zijn. en dat niet alleen. ze spelen ook muzoek bij beelden van filmhelden: Simba, Hercules en anderen.