Gemeente Nuenen


jubilarissen van Drumfanfare Jong Leven

Hulde aan jubilarissen van Drumfanfare `Jong Leven' Gerwen

Na afloop van het jubilarissenconcert wordt in gemeenschapshuis D'n Heuvel te Gerwen op zondagmiddag 9 november 2008 tussen 13.30 en 15.00 uur, aan jubilaris Hanneke de Greef van Drumfanfare `Jong Leven' Gerwen, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt in de graad Lid in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester mr. W.R. Ligtvoet. Twee andere jubilarissen Antoon Jansen en Twan van Erp ontvangen een bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Jubilaris Jeroen Donkers ontvangt het unieke `Van Gogh'-wandbord.

Hanneke de Greef is vanaf 1968, al 40 jaar lid van Drumfanfare `Jong Leven' Gerwen. De eerste 10 jaar is zij een verdienstelijk majorette geweest. Daarna heeft zij zich gericht op de begeleiding van de nieuwe jonge majorettes. Ook nam zij het gehele uniformenbestand van de vereniging voor haar rekening. De afgelopen 17 jaar is zij een verdienstelijk bestuurslid waarvan de laatste 8 jaar als secretaris. Mede door haar inzet en betrokkenheid is Drumfanfare Jong Leven Gerwen nu uitgegroeid tot een muziekvereniging van hoog kwalitatief niveau, die meedraait bij de beste en momenteel de titel draagt van "Kampioen van de Lage Landen".

De jubilarissen Antoon Jansen en Twan van Erp vieren hun 25-jarig jubileum. Antoon Jansen is tussen 1987 en 1997 ruim 10 jaar voorzitter geweest. In 1997 nam de huidige voorzitter Twan van Erp het voorzitterschap van hem over. Vanwege hun jarenlange verdiensten bij Drumfanfare `Jong Leven' Gerwen ontvangen zij de gemeentelijke bronzen erepenning. Jubilaris Jeroen Donkers is in 1983 lid geworden van `Jong Leven" en al 25 jaar een verdienstelijk trompettist. Hij ontvangt een uniek `van Gogh-wandbord'.