Gemeente Maastricht

Onthulling kunstwerk 'De Tuin van Eden'

Namens wethouder Jean Jacobs van cultuur en de familie Van Sint Fiet nodigen wij u van harte uit om zondag 9 november de onthulling van het nieuwe kunstwerk 'De Tuin van Eden' bij te wonen op de rotonde, hoek Rijksweg - Weerhuysgaard. De onthulling vindt plaats om 17.00 uur in aanwezigheid van de wethouder en kunstenaar Joep van Lieshout. Muzikale ondersteuning wordt geleverd door fanfare-orkest Les Chaupiques.

Het kunstwerk 'de Tuin van Eden' van de internationaal bekende kunstenaar Joep van Lieshout is een geschenk van het huisartsenechtpaar Netty en Jeu van Sint Fiet aan de gemeenschap. De plaatsingskosten worden gesponsord door aannemersbedrijf Grouwels-Daelmans. De gemeentelijke adviescommissie beeldende kunst, die de kwaliteit van kunst in de openbare ruimte bewaakt, was zeer ingenomen met het ontwerp.

Het kunstwerk bestaat uit een gestileerde boom van 6 meter hoog. Verlichting zorgt ervoor dat hij ook 's nachts zichtbaar is. Van Lieshout heeft zich laten inspireren door het bijbelverhaal van het aards paradijs. Deze oertuin symboliseert het menselijk geluk en de vergankelijkheid daarvan. Het geluk, dat de mens van tijd tot tijd gegeven is, maar waarvan hij op momenten ook afstand moet doen. De boom staat op het kruispunt van oude en nieuwe wegen die leiden van de ene woonwijk naar de andere. Als baken voor hen die gaan en weer komen.

Voor de onthulling op zondag 9 november zijn op uitdrukkelijk verzoek van Netty en Jeu van Sint Fiet én de gemeente Maastricht de inwoners van Maastricht Zuid-Oost van harte uitgenodigd.