Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
_______________________________________

Hotdocks: nieuw cultureel festival op de NDSM Werf

Zondag 9 November 2008 vindt op de NDSM-werf in Amsterdam Noord het nieuwe gratis festival Hotdocks plaats. Op het programma staan onder meer een veiling met werk van de kunstenaars op de werf en met workshops van creatieve ondernemers. En tot besluit een festijn met theater, muziek en lekker eten.

Met dit nieuwe festival, georganiseerd door Ondernemersvereniging De Toekomst NDSM, laten de creatieve ondernemers en kunstenaars zien wat de essentie van hun inbreng is in wat de Amsterdamse wethouder Maarten
van Poelgeest "de totale stad" noemt.

De Toekomst en het VastgoedCultuurFonds
Hotdocks duurt van 10.30 tot ongeveer 18.00 uur. Om 12.30 uur wordt een leuke lezing gehouden over het plan van de vereniging de Toekomst, om samen met het Vastgoed Cultuur Fonds tot aankoop van de werf over te gaan. Belangstellenden voor deelname in dit Fonds zijn meer dan welkom. Tussen 14.30 en 15.15 uur wordt een debat georganiseerd over de stand van zaken op de werf. Alle bij de werf betrokken partijen worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Ondernemersmarkt en theater
Maar er is nog veel meer te beleven tijdens Hotdocks. De hele dag presenteren de creatieve ondernemers in de loods van de NDSM werf hun werk. Bezoekers worden daarbij aangemoedigd om zelf aan te pakken. Zo kunnen ze met de architecten een droomhuis bouwen, zelf een video maken onder begeleiding van professionele filmers of met ontwerpers stoelen vervaardigen.

Veiling
Een belangrijk onderdeel van dit nieuwe festival is een veiling waarbij topstukken van de kunstenaars en andere creatieve ondernemers op de werf verkocht worden. De opbrengst hiervan is uitsluitend bestemd voor uitvoering van het plan om de werf aan te kopen en te laten beheren door de gebruikers zelf. De veiling zelf vindt plaats in de Internationale Theather Workshop (ITW) op de NDSM werf op zondag 9 november vanaf 16.00 uur. De kijkdagen zijn op zaterdag 8 november van 12.00 tot 18.00 uur en op zondag 9 november van 12.00 tot 16.00 uur in de ITW zaal.

Kinderen.
Voor kinderen is een speciaal creatief en leuk programma.

Voor iedereen, de hele dag.
Verder wordt er gastronomisch uitgepakt. Lekkere hapjes, culinaire hoogstandjes warme en koude drankjes zijn de hele dag beschikbaar.

Festival Hotdocks vindt plaats op de NDSM-werf Oost Het adres is tt Neveritaweg 15 in Amsterdam Noord. Meer info vindt u op: www.NDSM.nl
_______________________________________

Noot voor de redactie,