Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Wintersmaken

* Zondagwandeling

9 november 2008

De wintermaanden lijken soms lang en saai maar op het gebied van eten en drinken komen juist nu de spannendste combinaties van geuren en smaken aan bod. De vruchten van de zomer zitten verstopt in wijnen en likeuren; denk maar aan de eerste beaujolais, mispelwijn of zelfgemaakte walnotenlikeur. Pompoenen liggen klaar voor soep en taart. Maar, alles valt of staat door de toevoeging van specerijen uit landen ver weg. Pompoensoep zonder kerrie en koriander smaakt naar niets. Speculaas zonder kaneel, worst zonder kruidnagel -- onmogelijk. Femke Frietema, culinair plantkundige gepromoveerd in de economische botanie, maakt met u een 'rondje tuin en tropische kassen' op zoek naar wintersmaken.

De wandeling begint om 12.00 uur bij de entree van de Hortus botanicus, Rapenburg 73 in Leiden. Deelnamekosten entree + ¤ 1,50.

Zondagwandeling 9 november 2008: Wintersmaken

Waar
Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73 - 2311 GJ Leiden

Wanneer
Zondag 9 november 2008

Aanvang
12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden

Duur
Ongeveer een uur

Kosten
Bijbetaling van 1,50 euro op de normale entree

Entree
5 euro**Entree 65+
3 euro

Kinderen 4-12 jaar, CJP
2,50 euro

Museumkaart
Gratis

Informatie
071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Toegankelijkheid
Een deel van de Hortus, o.a. de Victoriakas, is niet goed bereikbaar voor mindervaliden die gebruik maken van een rolstoel of rollator.

Aan de redactie:
Voor informatie over deze zondagwandeling en het opvragen van bestanden op hogere resolutie van het gebruikte beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Stans van der Veen veen@hortus.leidenuniv.nl

30 oktober 2008, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden. Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw e-mailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Stans van der Veen
Hortus botanicus Leiden - Publiek en Informatie