Persbericht 3 november 2008

Minister Van der Hoeven bezoekt Indonesië

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken zal van 9 t/m 13 november een bezoek brengen aan Indonesië. Het doel van het bezoek is het bevestigen en versterken van de brede en economische relatie met Indonesië.

Daartoe zal de minister onder andere bilaterale gesprekken voeren met haar ambtsgenoten van Economische zaken & Financiën, van Research & Technology, van Handel en van Energie. Ook is een gesprek voorzien met de vice-president van Indonesië.

In Jakarta zal de minister een inleiding houden op het seminar 'Netherlands Technologies for Indonesia'. Daar zal ook de indonesische minister van energie Purnomo Yusgiantoro een inleiding verzorgen.

Ook staat een ontmoeting op het programma met Prof.. Din Syamsuddin, voorzitter van de Muhammadiyah over de rol die religie speelt in het economisch handelen van Indonesië.

Verder zal de minister in het Erasmus Huis het startsein geven voor de Holland week. Tevens zal de minister het nieuwe kantoor van de Rabobank openen en een bezoek brengen aan Vopak dat haar terminal in de haven van Jakarta fors wil uitbreiden.

In Surabaya zal de minister twee van de 125 PUM-projecten (Project Uitzending Managers) in Indonesië bezoeken. Tevens zal ze een bezoek brengen aan de werf van Damen Shipyards. Verder houdt de minister een lezing over energie op de universiteit van Surabaya.

Gelijktijdig met het bezoek van de minister reist ook een delegatie van ruim dertig Nederlandse bedrijven mee naar Indonesië. Deze staat onder leiding van Ab van Ravestein, directeur van de EVD.

Op dit moment zijn ruim 2700 bedrijven actief in Indonesië Er zijn ca. 100 Nederlandse bedrijven gevestigd in Indonesië. De waarde van de handel tussen Nederland en Indonesië bedroeg over 2007 ca. 2,5 miljard euro.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed