Unicef staat een week lang centraal bij RTL 4 03 november 2008, Den Haag - Van zondag 9 tot en met zondag 16 november zal de RTL 4-kijker het belang van drinkwater in ontwikkelingslanden niet ontgaan. De hele week wordt op verschillende manieren aandacht geschonken aan de nieuwe campagne van Unicef: 'Schoon Water Voor Elk Kind'.

De week wordt op zondag 9 november afgetrapt in 'Life & Cooking', waarin een Nederlands gezin zich moet zien te redden als het water thuis wordt afgesloten. Vervolgens besteedt 'RTL Boulevard' elke werkdag aandacht aan de campagne, met op vrijdag 14 november het hoogtepunt in de vorm van een tweede uitzending van 'RTL Boulevard' later op de avond. Deze extra editie staat volledig in het teken van Unicef en haar werk voor kinderen wereldwijd.

In 'Ik Hou Van Holland' op zaterdag 15 november zijn Unicef-ambassadeurs Monique van de Ven (aan de desk) en Edwin Evers (op de drums) te gast, en tussen de oer-Hollandse onderwerpen is er ditmaal ook ruimte voor de VN-kinderrechtenorganisatie die deze week centraal staat bij RTL 4. De dag hierna sluit Winston Gerschtanowitz in 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' de week af.

De aandacht blijft niet alleen beperkt tot de RTL 4-programma's, ook daar omheen komen gezamenlijke RTL 4 en Unicef-uitingen voorbij. De (klein)kinderen van BN'ers, zoals Beau van Erven Dorens, Peter van der Vorst, Monique van de Ven, Paul van Vliet en Robert ten Brink tonen daarin dat drinken uit open water bij ons op z'n minst vreemd is.

In de hele wereld hebben 884 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Nog meer mensen - 2,5 miljard - moeten het doen zonder sanitaire basisvoorzieningen, zoals een latrine of wc. Dit is een belangrijke oorzaak van kindersterfte: elke twintig seconden overlijdt een kind als gevolg van vuil drinkwater. Unicef zet zich in om ervoor te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot een schoon waterpunt en sanitaire voorzieningen. Hiervoor heeft de organisatie veel geld nodig.