Gemeente Brummen


Brandweerlieden in het zonnetje tijdens korpsavond

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-11-2008)

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer van de gemeente Brummen hebben een groot aantal brandweervrijwilligers weer certificaten en diplomas van opleidingen uitgereikt gekregen. Ook zijn een aantal mensen weer in rang bevorderd en waren er twee jubilarissen. De korpsavond vond dit jaar plaats in zaal Concordia in Brummen.

Burgmeester Niels Joosten, binnen het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het gemeentelijke brandweerkorps, sprak de brandweerlieden toe. Ook brandweercommandant de heer Henk Timmermans richtte het woord tot de vrijwilligers van het brandweerkorps. Aansluitend werden er weer enkele individuele brandweerleden in het zonnetje gezet.

Jubilea
Zo ontving de heer G.W. Weijenberg van de brandweerpost Brummen het zilveren brandweerkruis voor 25 jaar dienstverband. De heer L.V. Visser van de post Brummen ontving het bronzen brandweerkruis voor 12,5 jaar dienstverband. Het brandweerkruis gaat vergezeld van een daarbij behorende oorkonde.

Bevorderingen, certificaten en diplomas
De heer F. Rutgers van brandweerpost Brummen werd bevorderd tot brandwacht 2e klas, de heren E. te Bokkel en A. Jolink en mevrouw A. Borninkhof werden bevorderd tot hoofdbrandwacht. De heren E. van den Berg en P. Lieftink van de brandweerpost Eerbeek werden bevorderd tot brandwacht 1e klas. Doornaast ontvingen verschillende korpsleden certificaten en diplomas voor behaalde modules en bevorderingen in rang.