Politie Groningen

Zondag 9 november 2008

Provincie Groningen, 09-11-2008

Groningen: aanhouding na diefstal kentekenplaat

De politie heeft zaterdagochtend een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in de Peperstraat in zijn woonplaats een kentekenplaat van een politieauto afgetrokken en deze in een portiek gegooid. Via cameratoezicht kon de man achterhaald worden. De man was bij zijn aanhouding zeer vervelend. Onderweg probeerde hij vernielingen aan te brengen in de politieauto. Ook op het bureau bleef de man zich recalcitrant gedragen. Daarbij uitte hij beledigingen en bedreigingen in de richting van agenten. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhoudingen na winkeldiefstallen

De politie heeft zaterdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Zwolle en een 21-jarige vrouw uit Steenwijk. Het tweetal werd betrapt in een warenhuis in de Herestraat, toen het voor honderden euros aan cosmetica probeerde weg te nemen. Bij controle bleken de dames ook nog diverse gestolen goederen uit andere winkels bij zich te hebben. Het duo is ingesloten voor nader onderzoek.

Ook aan de Westerhaven in Groningen zijn zaterdagmiddag twee personen aangehouden voor winkeldiefstal. Een 37-jarige en een 34-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, hadden elektrische apparatuur in hun tas gestopt, zonder te betalen. De actie was gezien via
beveiligingscameras. Bij hun aanhoudingen bleken ze ook nog diverse cds en dvds bij zich te hebben. Of deze goederen ook van diefstal afkomstig zijn, is nog niet duidelijk. De goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen. Het duo is na verhoor heengezonden.

Haren: fietsers gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Vondellaan in Haren zijn zaterdagmiddag twee fietsers gewond geraakt. Het echtpaar, een 60-jarige man en vrouw uit Eelde, werd over het hoofd gezien door een afslaande 42-jarige automobilist uit Haren. Beide fietsers kwamen ten val en zijn met verwondingen aan de benen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: 15-jarige op gestolen bromfiets

De politie heeft zaterdagmiddag een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen reed zonder helm op een bromfiets door de Bornholmstraat in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij nog maar 15 jaar te zijn en dus niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Bovendien kon de jongen geen kentekenbewijs tonen. Onderzoek wees uit dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. Volgens de jongen had hij de bromfiets geleend. Aangezien de jongen eerder met schorsende voorwaarden is vrijgelaten, is de jongen ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht twee 17-jarige jongens uit Groningen aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht op de Grote Markt een 19-jarige vrouw uit Amsterdam te hebben geslagen en getrapt. De vrouw moest zich met letsel in het gezicht onder doktersbehandeling stellen. Wat de aanleiding was voor de ruzie is nog volstrekt onduidelijk. De twee Stadjers zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Tussen beide Markten in Groningen was zaterdagnacht ook een vechtpartij. Hierbij zijn drie personen gewond geraakt, waarvan twee per ambulance naar het ziekenhuis gebracht zijn. Het gaat om drie mannen uit Groningen en Emmen, 20 tot 21 jaar. De politie kon drie mannen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij. De mannen zijn afkomstig uit Groningen en Zuidwolde en zijn 18 tot 19 jaar. Ook hier is de aanleiding voor de ruzie nog onduidelijk. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snorfietser zwaar onder invloed

Een 46-jarige snorfietser uit Groningen moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man werd bij een alcoholcontrole op de Turfsingel in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van 2,1 promille alcohol. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: snorfietser veel te snel

De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige snorfietser uit Farmsum bekeurd. De man reed met hoge snelheid over de Hogelandsterweg in Delfzijl. Bij controle bleek de snorfiets een constructiesnelheid te hebben van 51 km/uur, terwijl 25 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De man kreeg een bekeuring. Het kentekenbewijs is ingenomen. De man krijgt dat terug als hij zijn snorfiets aanpast en slaagt voor de hercontrole.

Winschoten/Oede Pekela: rijbewijzen alcomobilisten ingevorderd

Een 64-jarige automobilist uit Winschoten moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed over het Marktplein in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,8 promille alcohol. Een 26-jarige automobilist uit Veendam werd gecontroleerd in de Heresstraat in Oude Pekela. Hij bleek onder invloed van 1,1 promille alcohol. In verband met recidive is ook van hem het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Hoogezand: gewonde bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee autos is zaterdagavond een 32-jarige automobilist uit Hoogezand gewond geraakt. Een 34-jarige automobiliste uit Scharmer reed over de Troelstralaan in Hoogezand en wilde afslaan naar de Dreeslaan. Hierbij nam de vrouw de bocht te ruim, waardoor een aanrijding ontstond met de Hoogezandster. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de vrouw werd een blaasproef afgenomen, welke resulteerde in een Alert. Op het bureau was de vrouw niet in staat om een ademanalyse met goed gevolg af te leggen. Er is een bloedproef afgenomen om vast te stellen hoeveel promille alcohol de vrouw in haar bloed had.

Hoogezand/Wildervank: verkeerscontroles

De politie heeft zaterdagochtend een verkeerscontrole gehouden in de Kerkstraat in Hoogezand. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: niet dragen gordel (15x), niet handsfree bellen (1x), overige overtredingen (2x). Zaterdagmiddag is het verkeer op de Kielsterachterweg in Wildervank gecontroleerd. Hier zijn 10 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is.