Gemeente Maassluis

Erepenning voor voorzitter Historische Vereniging Maassluis de heer M. van de Ree

Op zaterdag 8 november zal burgemeester J.A. Karssen de erepenning der gemeente Maassluis uitreiken aan de heer M. van de Ree, voorzitter van de Historische Vereniging Maassluis. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens de officiële presentatie van de Kroniek van Maassluis. Dit boek beschrijft de complete geschiedenis van Maassluis in al haar facetten. Het boek is samengesteld onder auspiciën van de heer Van de Ree.

De toekenning van de erepenning der gemeente aan de heer Van de Ree is geschied op grond van zijn inzet tot behoud van de historiebeleving van de stad Maassluis.

De heer Van de Ree is in 1994 bestuurslid geworden van de HVM. Sinds 1996 is hij de gedreven voorzitter van deze vereniging. Onder zijn leiding vervult de HVM een uiterst actieve rol in het plaatselijke gebeuren. Sinds 1995 is hij redacteur van de Historische Schetsen van en over Maassluis, een gebonden boekje voor de leden van 64 pagina's dat enkele malen per jaar verschijnt. Behalve dat hij de functie van voorzitter vervult is de heer Van de Ree dé hoeder van het cultuurhistorische normbesef binnen Maassluis.

Zijn activiteiten betreffen grofweg twee gebieden:
1. het verrichten van historisch onderzoek
2. het, in de breedste zin van het woord, overdragen van kennis ( publiceren en presenteren)

De afgelopen 4 jaar heeft hij zich bezig gehouden met het schrijven van de Kroniek van Maassluis.