Ingezonden persbericht


MACAU WORDT NIEUWE ERVARING VOOR LAURENS VANTHOOR

HEUSDEN - ZOLDER, 09 NOVEMBER 2008 - Vandaag reist Laurens Vanthoor af naar Macau waar hij komende week van donderdag 13 tot en met zondag 16 november aanstaande zal deelnemen aan de spectaculaire Macau Grand Prix. Het voormalig kart talent dat nog geen jaar geleden zijn debuut maakte in de internationale autosport, zal door de nauwe straten van het kleine eilandje aan de zuidkust van Volksrepubliek China vooral veel ervaring willen opdoen.

Vanthoor maakte een prima seizoen door in de ATS Formule 3 Cup. De rijder van Van Amersfoort Racing behaalde twee overwinningen, negen podiums, drie polepositions, twee snelste raceronden en eindigde op een keurige vierde plaats in het kampioenschap. Door de goede prestaties werd Vanthoor gevraagd door motorenleverancier Volkswagen om aan de 55e editie deel te nemen. In Macau komen jaarlijks de beste Formule 3 coureurs uit alle delen van de wereld samen om te strijden voor het officieuze wereldkampioenschap. Dit is de plek waar toekomstige Formule 1 kampioenen boven komen drijven. Het 6,2 kilometer lange stratencircuit kent zowel snelle doordraaiers als langzame hairpins. De inwoner uit het Belgische Heusden-Zolder wordt met zijn 17 jaar de jongste deelnemer ooit in de geschiedenis van het evenement.

LAURENS VANTHOOR: "Ik kijk enorm uit naar Macau. De voornaamste bedoeling van mijn deelname is dat ik zoveel mogelijk ervaring zal opdoen met het oog op het komend seizoen. Ik heb afgelopen weken keihard getraind om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Ik heb verder niets te verliezen want de meeste Formule 3 rijders hebben hier op Macau al gereden en zijn hierdoor in het voordeel. Ik wil zoveel mogelijk rondjes kunnen rijden en vooral proberen om uit de muur te blijven. Als ik bij de eerste 10 zal eindigen dan is mijn weekend meer dan geslaagd!"

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie en fotografisch materiaal www.laurensvanthoor.be. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).

---- --