Ingezonden persbericht


Nederlanders kopen graag occasion van Balkenende, van Ratelband liever niet

Emmeloord, 9 november 2008 - Nederlanders zouden het liefst een occasion van premier Jan Peter Balkenende kopen. Dit blijkt uit onderzoek* van Trendbox in opdracht van Marktplaats.nl. Een occasion van Emile Ratelband blijkt het minst populair om over te nemen.

Het onderzoek levert zowel een overzicht van 'Meest favoriete persoon om een occasion van te kopen' als een overzicht van 'Minst favoriete persoon om een occasion van te kopen' op. Opmerkelijk is de hoge notering van Gordon in beide categorieën. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de zanger als autoverkoper zowel minder geliefd als populair is. ''Het kopen van een auto is zowel een rationeel als emotioneel proces. Een goed gevoel bij de verkopende partij is voor heel veel Nederlanders ontzettend belangrijk," aldus Kiliaan Toorenaar, commercieel directeur Marktplaats.nl. "De kans is natuurlijk aanwezig dat jouw droomoccasion voor de deur staat van een BN'er. Dat kan een leuke bijkomstigheid zijn of een tegenvaller, dat verschilt blijkbaar per persoon."

Minst favoriet
De auto van Koningin Beatrix wordt tevens gezien als een auto die graag overgenomen wordt bij de ondervraagden. Ook Gerard Joling en Marco Borsato worden hier veelvuldig genoemd. Op de vraag van welke BN'er absoluut nooit een tweedehands auto gekocht zou worden zijn, worden naast Emile Ratelband en Gordon, ook Gerard Joling, Patty Brard en Katja Schuurman veelvuldig genoemd. De top 3 van beide categorieën ziet er als volgt uit:

Top 3 'Meest favoriete persoon om een occasion van te kopen'
1) Jan Peter Balkenende

2) Gordon

3) Koningin Beatrix

Top 3 'Minst favoriete persoon om een occasion van te kopen'
1) Emile Ratelband

2) Gordon

3) Gerard Joling

Momenteel staan er ruim 155.000 auto's op Marktplaats.nl. De groep auto's kent een groot en dagelijks vernieuwd aanbod occasions in zowel het budget-, midden- als het luxesegment. Dagelijks worden er meer dan 5.000 nieuwe advertenties in de autorubriek van Marktplaats.nl geplaatst.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 220.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl


* Netto steekproef: n=755 respondenten (mannen en vrouwen) van 18 jaar en ouder.

EINDE PERSBERICHT
/////

Voor meer informatie en onderzoeksresultaten kunt u contact opnemen met: Robbert Vreeburg
Text 100 Public Relations
Direct: +31 (0)6 28269310
E-mail: robbert.vreeburg@text100.nl

Gerhilde Kok
Text 100 Public Relations
Direct: +31 (0)6 52347865
E-mail: gerhilde.kok@text100.nl