Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 en 9 november 2008

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Politie houdt verdachte steekpartij aan mede dankzij getuigen, de politie zoekt nog twee andere getuigen Almelo
De politie in Almelo heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden in verband met een steekpartij.

Na een ruzie is bij een steekpartij in het centrum van Almelo een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Enschede, werd zaterdagochtend rond 03.00 uur neergestoken op de Koornmarkt in Almelo.

Toen de politie ter plaatse arriveerde, zat het slachtoffer op een bankje. Hij had meerdere bloedvlekken op zijn shirt rondom zijn buik. Direct hierop is een ambulance gevraagd en het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek dat hij in zijn buik was gestoken. Hij had ook een gebroken rib. In het ziekenhuis is de man direct behandeld en is hij nu buiten levensgevaar.

Na de steekpartij heeft de politie in het centrum van Almelo een grootschalig onderzoek gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek en mede dankzij hulp van getuigen heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Winterswijk. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Dit omdat hij verdacht wordt van zware mishandeling met een steekwapen. Het motief van de ruzie en de steekpartij is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Uit onderzoek in naar voren gekomen dat de dader samen met nog twee andere personen, voor de steekpartij, in de galerij hebben gelopen. De twee nog onbekende personen hebben de steekpartij gezien en de politie is opzoek naar deze twee getuigen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-140719).

Fietsster gewond na aanrijding met hond

Enschede

Een 54-jarige vrouw uit Enschede raakte vrijdag 6 november gewond toen zij op de Hofstedeweg in Enschede in aanrijding kwam met een overstekende hond.

Vrijdag 7 november omstreeks 17.20 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hofstedeweg in Enschede. Bleek dat een 59-jarige man uit Enschede aan het wandelen was met zijn hond. Toen de hond plotseling loskwam rende de hond de Hofstedeweg over. Daar fietste op dat moment een 54-jarige vrouw uit Enschede. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw kwam ten val en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-140537)

Met ruim 1,44 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Glane

Een 42-jarige automobilist uit Enschede raakte zaterdag 8 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagmorgen 8 november omstreeks 01.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Gronausestraat in Glane, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 42-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,44 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-140699)

Met ruim 1,77 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 37-jarige automobilist uit Enschede raakte zaterdag 8 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een eenzijdige aanrijding, op de A35 ter hoogte van Hengelo, veroorzaakte.

Zaterdagmorgen 8 november omstreeks 00.45 uur werd een aanrijding gemeld op de oprit van de A35 ter hoogte van Hengelo. Bleek dat een 37-jarige man uit Enschede geen controle had over zijn auto en kwam met zijn auto tot stilstand in de rechter berm.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 37-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,77 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (08-140686)

Beginnend bestuurder met 0,83 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Nijverdal

Een 21-jarige automobilist uit Nijverdal raakte op vrijdag 7 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagavond 7 november omstreeks 20.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de G. van der Muelenweg in Nijverdal, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 21-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,83 promille uit. Omdat de man een beginnend bestuurder is en eerder onder invloed van alcohol een auto bestuurde, werd het rijbewijs ingevorderd. (08-140606)

Met ruim 1,96 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Holten

Een 36-jarige automobilist uit Slowakije raakte vrijdag 7 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagavond 7 november omstreeks 20.25 uur controleerden surveillerende agenten, op de Oranjestraat in Holten, een bestuurder van een auto omdat deze niet hands-free aan het bellen was en slingerend over de weg reed. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 36-jarige man uit Slowakije, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,96 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Voor het niet hands-free bellen kreeg de man een proces-verbaal. (08-140600)

Drie jongens aangehouden na maken vuurwerkbom

Oldenzaal

Drie jongens in de leeftijd van 14, 16 en 16 jaar, allen woonachtig in Oldenzaal, werden vrijdag 7 november aangehouden omdat zij bezig waren een vuurwerkbom te fabriceren.

Vrijdagavond 7 november omstreeks 22.20 uur zagen surveillerende agenten op een schoolplein aan de Berm in Oldenzaal een groep jongens die snel voor de politie wegdoken. De agenten konden een 6 tal jongens staande houden. Drie jongens waren in het bezit van vuurwerk en waren bezig een vuurwerkbom te maken. De drie jongens, in de leeftijd van 14, 16 en 16 jaar, allen woonachtig in Oldenzaal, werden aangehouden. Bij hun thuis werd nog meer vuurwerk aangetroffen. In totaal werden 268 knalpatronen en 24 lichtpatronen in beslag genomen. Na verhoor werden de jongens overgedragen aan hun ouders. (08-140634)

Man aangehouden na vervalsing recept

Losser

Een 48-jarige man uit Hengelo-Gelderland, werd op vrijdag 7 november aangehouden omdat hij met een vals recept een groot hoeveelheid kalmerende tabletten wilde ophalen.

Vrijdag 7 november vertrouwde een oplettende medewerkster van een apotheek in Losser een recept niet. Bij navraag bleek de herkomst niet te kloppen. Toen de man de medicijnen wilde ophalen schakelde zij de politie in. Een 48-jarige man uit Hengelo-Gelderland werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-140439)

14-jarige jongen aangehouden na bedreigen met mes

Rijssen

Een 14-jarige jongen uit Rijssen werd op vrijdag 7 november aangehouden omdat hij een 20-jarige man uit Rijssen met een mes bedreigd heeft.

Vrijdag 7 november omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een bedreiging. Bleek dat een 14-jarige jongen uit Rijssen om nog onduidelijke reden een 20-jarige man uit Rijssen bedreigde met een mes. De 20-jarige verweerde zich en kon tot de komst van de politie de 14-jarige bij zich houden. De 14-jarige werd aangehouden en is voor verder onderzoek mee genomen naar het politiebureau. (08-140663)

Met ruim 2,07 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Westerhaar

Een 33-jarige automobilist uit Den Ham raakte op zondag 9 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmorgen 9 november omstreeks 02.20 uur controleerden surveillerende agenten, op de Hoofdweg in Westerhaar, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 33-jarige man uit Den Ham, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,07 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-141080)

Man wordt met een schaar gestoken door zijn vriendin

Almelo

Een 31-jarige man uit Almelo werd zaterdag 8 november door zijn 56-jarige vriendin met een schaar gestoken.

Zaterdagmorgen 8 november omstreeks 07.00 uur, kreeg de politie melding dat een man gewond was geraakt na een ruzie in een woning aan de Maasstraat in Almelo. Bleek dat een 56-jarige vriendin van de man, om nog onduidelijke reden met een schaar, haar 31-jarige vriend verwond had. De politie heeft de 56-jarige vrouw aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-140751)

Met geweld beroofd van scooter, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 28-jarige man uit Oldenzaal werd in de vroege morgen van zaterdag 8 november beroofd van zijn scooter op de Hengelosestraat in Enschede, de politie zoekt getuigen.

Zaterdag 8 november deed een 28-jarige man uit Oldenzaal aangifte van beroving van zijn scooter. Bleek dat de man die morgen tussen 00.30 uur en 01.00 uur over de Hengelosestraat reed. Ter hoogte van de flitspaal werd de man tot stoppen gedwongen door een andere scooterbestuurder en zijn passagier. Een van de twee nog onbekende mannen sloeg de 28-jarige in zijn gezicht en ging er met zijn Yamaha scooter met kenteken DX-886-D vandoor. Het signalement van een van de daders: Blonde man met kort stekelig haar, fors postuur met een rond gezicht, lengte ongeveer 1,80 cm en leeftijd ongeveer 30 jaar.

De politie is opzoek naar de daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-140832)

Twee mishandeldelingen in feesttent in Markelo

Markelo

Een 20-jarige man uit Voorst werd zaterdag 8 november in een feesttent in Markelo mishandeld door een 27-jarige man uit Rijssen. Een 13-jarige jongen uit Wilp werd zondag 9 november in dezelfde feesttent mishandeld door een 30-jarige man uit Neede.

Zaterdag 8 november omstreeks 23.15 uur kreeg de politie melding van een ruzie in een feesttent aan de Kerkweg in Markelo. Bleek dat een 20-jarige man uit Voorst om nog onduidelijke reden ruzie kreeg met een 27-jarige man uit Rijssen. De 27-jarige scheurde de kleding kapot van de 20-jarige en deelde een klap uit waardoor een stukje tand afbrak. De moeder van de 20-jarige wilde de ruzie stoppen, waardoor de 27-jarige zich tegen de moeder keerde en ook zij een verwonding op liep. De 27-jarige man is aangehouden en de politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling.

Zondag 9 november omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een tweede melding van mishandeling in de feesttent. Bleek dat een 13-jarige jongen bij een hekwerk aan het SMS-en was. Om onduidelijke reden sloeg een 30-jarige man uit Neede de 13-jarige met zijn vuist tegen het achterhoofd. De 30-jarige man werd aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (08-141089)

Een 15-jarige jongen mishandelt een 20-jarige man

Markelo

Een 20-jarige man werd zondag 9 november in een uitgaansgelegenheid aan de Oude Rijssenseweg in Markelo mishandeld door een 15-jarige jongen.

Zondagmorgen 9 november omstreeks 01.45 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een uitgaansgelegenheid aan de Oude Rijssenseweg in Markelo. Bleek dat een 15-jarige jongen om nog onduidelijke reden een 20-jarige man mishandelde. De man liep een gebroken tand tijdens de mishandeling op. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling. (08-141073)

Met ruim 1,39 promille op een bromfiets, zonder rijbewijs

Goor

Een 20-jarige bromfietser uit Lelystad werd op zondag 9 november aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde.

Zondagmorgen 9 november omstreeks 04.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Markeloseweg in Goor, een bromfietser. De man reed slingerend over de weg. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser, een 20-jarige man uit Lelystad, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,39 promille uit. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-141107)

Diefstal bestelbus, politie zoekt getuigen

Ootmarsum

Tussen vrijdag 7 november 16.00 uur en zaterdag 8 november 10.45 uur werd bij een bedrijf aan de Mors in Ootmarsum een bestelbus gestolen. De politie zoekt getuigen.

Zaterdagmorgen 8 november deed de eigenaar van een bedrijf aan de Mors in Ootmarsum een vervelende ontdekking. Bleek dat tussen vrijdag 7 november 16.00 uur en zaterdag 8 november 10.45 uur was ingebroken in zijn garage. Zijn bedrijfswagen, een zwarte bestelbus Volkswagen T5 was daarbij gestolen. In de bus lag divers (bouw)gereedschap.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Dinkelland, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-140794)

Vandalen slopen bronzenbeeld "Sjalotje", politie zoekt de dader(s) en getuigen

Ootmarsum

In de nacht van vrijdag 7 november en zaterdag 8 november hebben vandalen het bronzenbeeld "Sjalotje" op het Kerkplein in Ootmarsum gesloopt. De politie is opzoek naar de dader(s) en getuigen. Het beeld werd van de sokkel getrokken en in een naastgelegen vijver gegooid. Het beeld raakte zwaar beschadigd. Het schadebedrag is ruim 20.000.- euro. De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernieling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Dinkelland, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-140761)


---- --