Persberichten, Rijn & Venen, 14.45 uur

Utrecht, 09-11-2008

Duikongeval

VINKEVEEN De politie onderzoekt een duikongeval dat zaterdag 8 november heeft plaatsgevonden bij Zandeiland 4. Rond 11.15 uur kreeg de politie een melding dat er een duiker onder water in problemen was geraakt. Het slachtoffer, een 43-jarige man uit Berlicum (NB) maakte deel uit van een groep van zes personen die duikles kreeg. De man raakte onder water in de problemen en is uiteindelijk in kritieke toestand overgebracht naar het AMC.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

Autokraker aangehouden

BREUKELEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 november een 33-jarige man uit Breda op heterdaad betrapt toen hij in een auto aan het inbreken was.

Tijdens de surveillance reed een agent het parkeerterrein op van het station. Hier zag hij dat de man bezig was met het plegen van een autokraak. De verdachte ging er bij het zien van de politieagent vandoor. Een politiehond heeft de verdachte, die zich schuil hield, opgespoord. Hierbij heeft de verdachte een bijtwond in zijn arm opgelopen. De Brabander bleek met een gestolen auto naar Breukelen te zijn gereden. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging met luchtbuks

HARMELEN De politie heeft zaterdag 8 november een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden omdat hij een man met een luchtbuks had bedreigd.

Rond 14.00 uur kreeg de politie een melding dat op het sportcomplex aan de Sportlaan een jeugdwedstrijd uit de hand was gelopen en een van de voetbalspelers met een vuurwapen liep te zwaaien. Getuigen wezen de agenten een 17-jarige jongen aan waarop agenten tot aanhouding overgingen. De Utrechter is overgebracht naar het politiebureau waar hij toegaf met een luchtbuks te hebben gelopen. Een 44-jarige man uit Hamelen heeft aangifte gedaan van bedreiging. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harddrugs

WOERDEN De politie heeft vrijdagavond op de Bedrijfsweg een 21-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs.

Agenten zagen de verdachte met een drietal mannen in zijn voertuig zitten die geparkeerd stond bij een benzinestation. Agenten vertrouwden het niet en controleerden het viertal. Bij de 21-jarige bestuurders troffen agenten drugs aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drugs is in beslag genomen. Tegen de Woerdenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

MAARSSEN Zaterdag 8 november heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van mishandeling. Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Reigerskamp een feest aan de gang was. Een bezoeker van dit feest zou buiten zijn mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een 19-jarige man uit Maarssen met verwondingen aan het gezicht. De man gaf aan aangifte te willen doen van mishandeling. Op aanwijzen van het slachtoffer hebben agenten twee 17-jarige jongens uit Maarssen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij zijn zondag 9 november rond 13.00 uur in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren met alcohol bekeurd

MAARSSEN Op vrijdag 7 november heeft de politie bij drie verschillende incidenten op het Harmonieplein, Bisonspoor en op de Safariweg in totaal 10 jongeren een bekeuring gegeven voor het drinken van alcohol op de openbare weg. De jongeren waren in de leeftijd van 15 tot en met 22 jaar.

Alcohol in het verkeer

DE RONDE VENEN- De politie heeft van vrijdag 7 tot zaterdag 8 november van 20.00 tot 03.15 uur een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties. Van de 1068 automobilisten hadden 13 bestuurders te veel alcohol gedronken. De hoogste waarde was 535 ug/l.

WILNIS De politie heeft een 28-jarige man uit Wilnis aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november rond 03.20 uur rijden over de Mijdrechtse Dwarsweg. Omdat hij reed zonder verlichting, besloten agenten hem te controlen. De man bleek alcohol te hebben gedronken en is aangehouden. Op het bureau was de uitslag van de ademanalyse 560 ug/l. Tegen de Wilnisser is proces-verbaal opgemaakt.