Nederland pakt twee keer goud en een keer brons op World Cyber Games

09/11/2008 15:25

Blammo Events

Nederland heeft zichzelf het afgelopen weekend tijdens de World Cyber Games in Keulen overtroffen. In een deelnemersveld van 78 landen wist het 14 man sterke team de tweede plek in het landenklassement te veroveren door twee keer goud en een keer brons te pakken. Dit is een unieke prestatie aangezien gamen in landen als Zuid Korea, de VS en Duitsland inmiddels een professionele sport is met zwaar gesponsorde gamers.

De eerste gouden medaille ging naar de 22-jarige Manuel 'Grubby' Schenkhuizen die bij het strategische PC-spel Warcraft III: The Frozen Throne de Zuid-Koreaanse legende ' Moon' versloeg met 2-1. Warcraft III is wereldwijd een van de meeste gespeelde games en in Azië zelfs een heuse religie. Voor de inwoner van Nieuwegein is het niet de eerste keer dat hij de de WCG weet te winnen. Schenkhuizen deed dat ook in 2004 en sinds die tijd kan hij leven van het gamen. In landen als China of Zuid-Korea is 'Grubby' zelfs een regelrecht idool en heeft hij een eigen kledinglijn. Schenkhuizen verdiende met de gouden plak $ 17.000,-.

De tweede gouden medaille kwam op naam van 17-jarige Wouter 'Handewasser' van Someren in het racespel Project Gotham Racing 4 op de Xbox 360. Hij versloeg de Brit 'Live' en verzekerde zich daarmee van een plek in de Hall of Fame van de WCG. De inwoner van Dordrecht won vorig jaar namelijk ook de titel en heeft sindsdien niet één finale verloren. En dat komt zelden voor bij de extreem competitieve WCG. Handewasser verdiende met de medaille $ 10.000,-.

Brons was er voor Steffan 'Steffan' Amende uit Almere in het racespel Need for Speed Prostreet op de PC, voor $2500,-. Hij versloeg in de troostfinale de Pool Rafal Nadol.

De World Cyber Games zijn het meest prestigieuze gametoernooi ter wereld en kenden dit jaar een deelnemersveld van meer dan 800 professionele gamers uit 78 landen. De prijzenpot bedroeg in totaal $ 470.000,-.





http://www.wcg.com

www.blammo.nl