Ingezonden persbericht

PRESS RELEASE
9 november, 2008

Knappe derde plaats in Japanse Super GT finale Carlo van Dam op podium in Fuji

Fuji - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam heeft vandaag een fraaie derde plaats behaald in de laatste race van het Japanse Super GT kampioenschap, zijn twintigste podiumplaats van dit jaar. De Japanse Formule 3 kampioen reed in een enerverende race op het circuit van Fuji samen met teamgenoot Tetsuya Yamano de fabrieks-Subaru Impreza naar het erepodium in de GT300-klasse.

"Mijn weekeinde kon eigenlijk na de kwalificatie al niet meer stuk", aldus Carlo, die na het behalen van de Formule 3 titel met Toyota Team TOM's door Subaru werd gevraagd de laatste twee Super GT-races van dit seizoen te rijden. "Ik pakte de pole position met een perfect rondje, dat was echt genieten. Door de reglementaire beperkingen die de Subaru gedurende het afgelopen seizoen opgelegd heeft gekregen, maakt de auto inmiddels eigenlijk niet veel kans meer, maar het was gewoon een fantastische ronde en iedereen

Japans Formule 3 kampioen Carlo van Dam behaalde vandaag op Fuji een derde plaats in de finale van het Japanse Super GT kampioenschap. MORIYAMA reageerde dan ook heel enthousiast op deze pole position. In de race verloren we aanvankelijk veel tijd, omdat we net als de meeste GT300-teams voor intermediate-banden hadden gekozen, maar de baan droogde na de start snel op en een pitstop kost je in dit kampioenschap nu eenmaal heel veel tijd. Toch wist ik na de stop van de negentiende plaats weer op te klimmen richting de top tien en Tetsuya maakte onze opmars vervolgens uitstekend af. We haalden zo het maximale uit een lastige race en Subaru en Dunlop waren dan ook erg tevreden. Het Super GT kampioenschap is echt een geweldig en super competitief spektakel en ik ben blij dat ik voor Subaru bij heb kunnen dragen aan dit resultaat in de finale."

Morgen vertrekt Carlo naar Macau waar hij komend weekeinde voor Toyota Team TOM's uit zal komen in de Formule 3 Grand Prix, als 25 jaar de belangrijkste F3-race van het jaar."