Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 09-11-2008

De politie verricht 7 arrestaties in het centrumgebied van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spraken van een druk bezocht centrum. De politie verrichte in totaal 7 arrestaties. Naast de aanhoudingen kregen 8 centrumbezoekers een bekeuring voor fout parkeren.

In de horecagelegenheid aan de Visserstraat hebben agenten gisteravond rond 23.15 uur een 19-jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden voor bedreiging. Het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Breda verklaarde door de verdachte, een bekende van hem, naar aanleiding van een woordenwisseling in de Vismarktstraat was bedreigd met een mes en deed aangifte.
Op de Haven hebben agenten vanmorgen tegen 01.30 uur drie mannen uit Breda en Dordrecht van 18, 19 en 21 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Getuigen meldden dat het drietal het initiatief namen tot een vechtpartij waarbij een 21-jarige inwoner uit Dordrecht gewond raakte en enige tijd het bewustzijn verloor.
Een 20-jarige inwoner uit Barendrecht is vanmorgen even na 02.00 uur op de Grote Markt aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man uit Breda. Het slachtoffer morste tijdens het ophalen van glaswerk in een horecagelegenheid op de kleding van de verdachte. Op het moment dat het slachtoffer een collega erbij wilde halen voelde hij een harde klap op zijn hoofd.
Op de Nieuwe Prinsenkade en het Kerkplein hebben agenten vanmorgen rond 03.00 uur twee Bredase jongens van 17 en 18 jaar aangehouden voor verboden wapenbezit. Het tweetal wisselde met elkaar een mes uit wat gezien werd door een surveillerende agent. Bij het zien van de politie zette de 18-jarige het op een lopen. Zijn vlucht duurde kort omdat de politie hem snel achterhaalde. In één van zijn zakken trof de agent een vlindermes aan. De 17-jarige jongen die hem dat mes gegeven had kon korte tijd later aangehouden worden.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én
karaktervol.

Ex-vriend bedreigt Bredase

BREDA - De politie heeft vanmorgen rond 02.45 uur bij een woning in een woning in Breda een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn even oude ex-vriendin te hebben bedreigd en mishandeld. De jongen is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg vanmorgen een woordenwisseling waarbij de verdachte het slachtoffer aan de haren trok. Het slachtoffer is daarop de woning van een vriendin in gevlucht. De verdachte volgde zijn ex-vriendin en drong de woning binnen waar hij het meisje woordelijk bedreigd heeft. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte in de woning aan. Na zijn aanhouding trof de politie een schilmesje bij hem aan. Het mesje is in beslag genomen.

Politie schrijft 80 bekeuringen uit tijdens grote verkeerscontrole

BREDA - Medewerkers van het verkeerhandhavingsteam hebben gisteren tussen 10.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Claudius Prinsenlaan en de Topaasstraat. Aanleiding tot de controle is het bevorderen van de verkeersveiligheid. Er werden in totaal 80 bekeuringen uitgeschreven, voor uiteenlopende zaken zoals het niet dragen van de gordel, negeren van het rode verkeerslicht, het niet handsfree bellen en het niet dragen van een helm. Twee bromfietsen en een auto werden uit het verkeer gehaald vanwege technische gebreken.

Automobilist neemt de benen met 6 gram cocaïne

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur in een achtertuin van een woning aan de Kolfbaanstraat een 20-jarige inwoner uit Breda aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Surveillerende agenten zagen op de Haagweg een personenauto rijden met daarin één inzittende. Het rijgedrag van deze bestuurder gaf aanleiding tot een controle. Op het moment dat de agenten de man aanspraken stapte de hij uit en nam de benen. Agenten stelden de achtervolging te voet in en troffen de man aan in een achtertuin. In zijn directe nabijheid lag een zakje met daarin 6 gram wit poeder, vermoedelijk cocaïne. De man is overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering gesteld werd.

Dronken automobilist overschrijdt bijna vier maal de toegestane hoeveelheid

BREDA - De politie heeft vanmorgen rond 00.30 uur in de Gravenstraat een 34-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man met lage snelheid rijden over de Gravenstraat waar hij afwisselend de bochten te ruim of te kort nam. Tijdens het aanspreken zagen en roken de agenten dat de man onder invloed was. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 820 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij 8 tot 10 glazen bier gedronken te hebben, afgewisseld met een rosétje. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldief verzet zich tijdens de aanhouding

BREDA - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.00 uur bij een sportwinkel in de Tolbrugtstraat een 57-jarige inwoner uit Wouw aangehouden voor winkeldiefstal. Op het moment dat de man, samen met een vrouw de sportwinkel verliet trad het alarm in werking. Diverse medewerkers van de zaak liepen vervolgens naar buiten en spraken het tweetal aan. Het lukte de vrouw om weg te komen. De man werd buiten de zaak aangehouden. Hij verzette zich daarbij. Gewaarschuwde agenten namen de man over en stelden een onderzoek in. Dat onderzoek wees uit dat de man meerdere goederen bij zich had die van diefstal afkomstig waren, zoals een broek en een boek. Hij is op het bureau in
verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-11-2008 15:51 | © Regio Midden en West Brabant |