Politie Zuid-Holland-Zuid

09/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 09-11-2008 o Persberichten district III

SCHUUR IN BRAND, VEE IN VEILIGHEID GEBRACHT
DALEM Een grote schuur bij een boerderij aan de Waaldijk in Dalem heeft in de nacht van zaterdag 8 november op zondag 9 november in brand gestaan. Surveillerende agenten merkten de brand tijdens hun dienst op. Zij gingen er direct op af en maakten de bewoners wakker. Het vee in de schuur kon op tijd in veiligheid worden gebracht. De brandweer bluste het vuur en kon voorkomen dat de brand oversloeg in de rollen hooi en naar een naastgelegen schuur waarin caravans waren gestald. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

AGRESSIEVE FIETSER AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 41-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag 8 november op zondag 9 november door de politie aangehouden in de Pompstraat. Surveillerende agenten wilden de fietser bekeuren omdat hij fietste zonder achterlicht. Dit liep uit de hand. De man wilde weg fietsen, werd tegengehouden, wilde vervolgens niet meewerken, liet zijn id-bewijs niet zien en werd agressief naar de agenten. Hij gooide zijn fiets op de grond en beledigde en bedreigde de dienders. Daarop werd hij aangehouden maar dit leidde tot meer agressief gedrag. Hij probeerde de politiebus te vernielen en de agenten te mishandelen. De agressieveling werd ingesloten. Na afkoeling in de cel en verhoor mocht de man op zondagmiddag weer huiswaarts. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De agenten doen aangifte van belediging en bedreiging tegen de man.

16-JARIGE RIJDT BESCHONKEN TEGEN PAALTJE
ALBLASSERDAM Een 16-jarige jongen uit Oud-Alblas is in de nacht van zaterdag 8 november op zondag 9 november met teveel drank op tegen een paaltje gefietst. Dit gebeurde in de Polderstraat. Hij liep een scheurtje in zijn wenkbrauw en een vermoedelijk gebroken neus op. De tiener werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht voor onderzoek. Zijn ouders werden door de politie telefonisch in kennis gesteld.

AANRIJDING OP A27
HOOGBLOKLAND Op de A27 ter hoogte van Hoogblokland heeft zaterdagmiddag 8 november rond 15.30 uur een aanrijding plaatsgehad waarbij vier personenautos waren betrokken. Een 49-jarige man uit Antwerpen werd door de politie aangehouden. Hij reed op de A27 en zat niet handsfree te bellen. Na het telefoongesprek beëindigd te hebben, deed de man de zonneklep naar beneden omdat hij verblind werd door de zon. Op dat moment ging het mis. De bestuurder zag te laat dat er voor hem geremd werd in verband met de drukte op de weg. Een aanrijding was het gevolg waarbij diverse voertuigen op elkaar klapten. Er raakte niemand bekneld. De traumahelikopter landde uit voorzorg gezien het aantal betrokken autos en in verband met mogelijk inwendig letsel bij personen. Tot dusver zijn precieze verwondingen van betrokkenen bij de aanrijding niet bekend. De 49-jarige werd na verhoor door de politie weer heengezonden. Hij raakte niet gewond.
Het ongeval had een flinke file tot gevolg doordat de A27 in de richting van Breda tijdelijk werd afgesloten. Omstreeks 16.45 uur werd
1 rijstrook weer opengesteld wat het verkeer weer enigszins op gang hielp.

VERDACHT VAN DIEFSTAL EN OPLICHTING IN BOUWMARKTEN ALBLASSERDAM Een 38-jarige vrouw uit Alblasserdam is zaterdagmiddag 8 november door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal en oplichting. Ze stal bij een bouwmarkt aan de Kelvinring artikelen (folie) en ging vervolgens naar de omruilkassa om daar met een oude bon geld terug te krijgen. Personeel had haar door toen ze wegreed. Het kenteken van de auto werd genoteerd waarop de politie haar een bezoek thuis bracht. Daar bleek dat ze bij een bouwmarkt in Papendrecht ook een vorm van oplichting had toegepast: de prijssticker verwisselen en zo een handzaag goedkoper meenemen. Beide winkels hebben aangifte gedaan. De vrouw werd na verhoor weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De spullen zijn weer retour naar de bouwmarkten.

MAN AANGEHOUDEN NA ZWARE MISHANDELING VAN ECHTGENOTE LEERDAM De politie heeft op zondagmorgen 9 november een 39-jarige man uit Leerdam aangehouden nadat hij zich vrijwillig meldde op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg in Gorinchem. Hij wordt verdacht van zware mishandeling/ poging doodslag van zijn vrouw. De man bracht haar zaterdag 8 november kort na middernacht ernstig letsel toe aan haar voeten en onderbenen door haar met een hakbijl te verwonden in de slaapkamer. De vrouw liep diepe vleeswonden op, een botbreuk en kneuzingen en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. De man verdween na het incident spoorloos en was onvindbaar. De hakbijl liet hij achter in de tuin. De politie zocht de hele nacht naar hem maar uiteindelijk meldde de 39-jarige zichzelf bij de politie. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De drie kinderen die op het moment van het incident lagen te slapen, zijn ondergebracht bij familie.