Politie Zuid-Holland-Zuid

09/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

dordrecht , 09-11-2008 o Persberichten district I

MET TEVEEL ALCOHOL OP ACHTER HET STUUR: RIJBEWIJS INGEVORDERD DORDRECHT De politie heeft op zaterdagavond 8 november een 38-jarige man uit Ridderkerk aangehouden op de Laan der Verenigde Naties. Surveillerende agenten zagen de automobilist slingerend over de weg rijden waarbij hij ternauwernood een geparkeerd staande auto kon ontwijken. Reden genoeg om hem te controleren op alcoholgebruik. Na een blaastest bleek hij teveel alcohol genuttigd te hebben. Hij blies
1,4 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

AUTOMOBILIST RIJDT ACHTERUIT FIETSER AAN
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 8 november heeft een aanrijding auto plaatsgehad tussen een fietser en een auto in de Wijnstraat. De fietser een 61-jarige vrouw uit Dordrecht werd aangereden door een auto bestuurd door een 47-jarige man ook uit Dordrecht. Deze automobilist stond voor de pollers in de Wijnstraat. Deze gingen niet naar beneden waarop de man achteruit reed. Hierbij reed hij de fietsster aan. Een passant verleende direct eerste hulp aan de gewonde vrouw. Zij viel door de aanrijding met haar hoofd op het wegdek en had een bloedende wond op haar achterhoofd. Ambulancepersoneel bracht haar naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

VERDACHT VAN VERDUISTERING IN DIENSTBETREKKING
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag 8 november een 33-jarige vrouw uit Sliedrecht aangehouden in een supermarkt aan het Admiraalsplein. De vrouw werkte daar maar werd die middag door haar bedrijfsleider betrapt op verduistering in dienstbetrekking. Ze zou geld achterover gedrukt hebben. Dit was vastgelegd op camera. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau. Ze heeft inmiddels bekend en zit nog ingesloten.

AANGEHOUDEN NA UITDELEN TIK AAN BEVEILIGER
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is zaterdagavond 8 november door de politie aangehouden in de Wijnstraat. De man was daar in een horecagelegenheid en had alcohol genuttigd. Hij viel in slaap en werd eruit gezet. Daar was hij het niet mee eens en verzette zich. Daarbij sloeg hij een van de beveiligers tegen het hoofd. Die deed daarvan aangifte. Na verhoor en ontnuchtering in de cel mocht de jongeman zondagmorgen weer naar huis. Hij kreeg een boete van 250 euro die hij direct betaalde.