Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 09-11-2008

Politie verricht negen aanhoudingen in het centrumgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een druk bezocht centrum. Het viel de politie op dat opvallend veel onder invloed verkerende centrumbezoekers op straat vertoefden. Er werden in totaal 9 aanhoudingen verricht. Naast het beteugelen van enkele opstootjes deelden agenten 3 bekeuringen uit voor wildplassen en fout parkeren.

Rond 02.15 uur hebben agenten op de Spoorlaan een 43-jarige Tilburger aangehouden voor poging diefstal fiets. Via camerabeelden was te zien dat de man met een hamer op het slot van een herenfiets sloeg. Tijdens de aanhouding troffen de agenten bij de man twee klauwhamers en een beitel aan. De man staat in het politieregister bekend als zijnde een veelpleger.
Op de Heuvelring hield de politie rond 02.45 uur een 18-jarige Tilburger aan voor diefstal van geld in een horecagelegenheid op de Heuvelring.
Een 22-jarige Tilburger werd vanmorgen rond 03.30 uur op het Piusplein aangehouden omdat hij zich niet kon en wilde legitimeren. Agenten spraken de man aan nadat hij op het Piusplein de veroorzaker was van een opstootje. Op het moment dat de agenten hem naar zijn
legitimatiebewijs vroegen nam hij de benen. Zijn vlucht duurde kort. Enkele meters verder viel hij in de armen van andere agenten. Tijdens de aanhouding verzette hij zich. Een 24-jarige stadsgenoot vond het op dat moment nodig de agenten die de aanhouding verrichten te beledigen. Ook hij mocht mee naar het bureau.
Tegen 04.00 uur hebben agenten op de Heuvelring twee mannen van 20 en 22 jaar uit Leiden aangehouden. De 20-jarige man werd gevorderd te vertrekken nadat hij meerdere malen de confrontatie zocht met een portier die hem eerder de deur van een horecagelegenheid had gewezen. De verdachte voldeed niet aan de vordering en werd aangehouden. Zijn 22-jarige vriend was het daar niet mee eens en belemmerde de agenten die bezig waren met de aanhouding. Ook hij mocht mee.
Een 18-jarige vrouw uit Sprang-Capelle mocht mee naar het bureau, nadat ze op de Heuvelring tegen 04.00 uur uit balorigheid op de helm van een politiebiker sloeg. Door deze actie brak een klepje van de helm af.
Een 25-jarige inwoner uit Dordrecht werd rond de klok van 05.00 uur op de Spoorlaan aangehouden. Hij wordt ervan verdacht, samen met anderen, op de Spoorlaan een 31-jarige inwoner uit Eindhoven te hebben
mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een vermoedelijk gebroken jukbeen op.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Vriend mishandelt vriendinnen

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 06.00 uur op de
Hasseltrotonde een 27-jarige inwoner uit Loon op Zand aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin. Het slachtoffer, een 22-jarige Tilburgse vrouw en haar vriendin deden aangifte. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer trof vanmorgen tijdens het stappen met haar vriendin op de Heuvelring haar vriend, de verdachte. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarop de 27-jarige man zijn vriendin in het gezicht sloeg. Het slachtoffer is vervolgens, gevolgd door de verdachte, met haar vriendin naar huis gegaan. In de woning ontstond opnieuw een woordenwisseling, echter nu tussen de verdachte en de vriendin van het slachtoffer. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte de vrouw sloeg. Gevolg was onder andere een opgezwollen lip en een kapotte bril.

Vrouw mishandelt ex-vriend en dochter

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 03.00 uur in een woning in Tilburg Zuid een 41-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht haar 47-jarige Tilburgse ex-vriend en haar 16-jarige dochter te hebben mishandeld. De vrouw is op het bureau ingesloten

Tussen de ex-vriend en de verdachte ontstond vanmorgen een
woordenwisseling in de woning van de 47-jarige man. De dochter van de verdachte was daarbij aanwezig. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de vrouw haar ex-vriend met een fles Bessenjenever tegen het hoofd sloeg en haar dochter bij de keel greep.

Politie houdt voetbalsupporter aan voor het in bezit hebben van vuurwerk

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur, voorafgaand aan de Wedstrijd Willem II - Roda JC een 26-jarige inwoner uit Brunssum aangehouden voor het in bezit hebben van vuurwerk. Tijdens de
toegangscontrole tot het stadion trof een medewerker van een
beveiligingsbedrijf bij de man vuurwerk aan. De politie stelde vervolgens een onderzoek in en haalde uit zijn kleding een
vuurwerkfakkel aan. Op het bureau verklaarde de man dat het vuurwerk niet van hem maar van een vriend was.

Dronken vrachtwagenchauffeur botst tegen lantaarnpaal

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval gisteravond rond 19.30 uur op de Sweelincklaan, raakte de 41-jarige vrachtwagenchauffeur licht gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis waar hij na de medische verzorging door de agenten is aangehouden voor het rijden onder invloed.

Getuigen verklaarden gezien te hebben dat de vrachtwagen met hoge snelheid door de Sweelincklaan reed. Hij kwam uit de richting van de Heikantlaan. In een bocht verloor de bestuurder de controle over de vrachtwagen en ramde, een lantaarnpaal en kwam tot stilstand tegen een boom. Omdat de bestuurder dusdanig onder invloed van alcohol
verkeerde, werd van hem op het bureau een bloedproef afgenomen.

Tilburger bedreigt stadsgenoot

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.00 uur in een woning in de wijk Groeseind een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 39-jarige stadsgenoot te hebben bedreigd. De man is op het bureau ingesloten.

Het slachtoffer en de verdachte, bekenden van elkaar, kregen volgens het slachtoffer in het Smidspad een woordenwisseling over geleend drugsgeld. Tijdens de woordenwisseling bedreigde de verdachte het slachtoffer woordelijk. Hij zette zijn woorden kracht bij door een vuurwapen te tonen. Het slachtoffer deed aangifte waarop de politie direct een onderzoek instelde en de verdachte aanhield.

Auto's buit na woningbraken

ESBEEK - De politie onderzoekt een inbraak die tussen gisteravond 20.00 uur en vanmorgen 01.00 uur heeft plaats gevonden in een woning aan de Oude Trambaan. Er werd onder andere een personenauto, van het merk Mini Cooper gekentekend 28-TS-ZG buit gemaakt.

De daders verschaften zich de toegang door aan de achterkant van de woning het glas van een raam te vernielen. Vervolgens werd de woning doorzocht. Uit het huis verdwenen diverse goederen waaronder de autosleutels van de Mini.

TILBURG - Bij een woning in de Alberdingk Thijmstraat werden onder andere de sleutels van een rood gekleurde Peugeot 306, die voorzien is van het kenteken HX-TL-76 ontvreemd. De bewoners van de woning werden vanmorgen rond 05.45 uur gewekt door een geluid. Een van de bewoners hoorde op dat moment dat hun auto buiten gestart werd en weg reed. Onderzoek in de woning wees uit dat de daders het slot van de voordeur geforceerd hadden.

Politie arresteert tweetal ter zake de Opiumwet

WAALWIJK / TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.00 uur in de Kwaadeindstraat twee mannen van 37 en 40 jaar, afkomstig uit Enschede en Oldenzaal aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld.

Surveillerende agenten zagen gisteravond op de kruising,
Midden-Brabantweg met de
Rijksweg A-59 in Waalwijk een bestelbus met daarin twee inzittenden rijden. De bestelauto reed de Midden-Brabantweg op richting Tilburg. Het viel de agenten op dat de bus enigszins slingerde. De politie stelde daarop een controle in aan de Noorder Allee. De bestuurder bleek niet onder invloed te verkeren. Het gedrag van de twee mannen gaf de agenten aanleiding de bus korte tijd te volgen. In de
Kwaadeindstraat werd de bus nogmaals gecontroleerd omdat de
verzekeringsgegevens niet klopten. In de laadruimte van het voertuig troffen de agenten tijdens de controle onder andere een 11 tal zakken met hennep aan. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bus werd met inhoud voor nader onderzoek in beslag genomen

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-11-2008 15:47 | © Regio Midden en West Brabant |