Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Illegaal feest ontruimd in Weesp

Weesp, 09-11-2008 o Er kwam op zondag 9 november om 0.54 uur een melding binnen dat er een illegaal feest aan de gang zou zijn in een bedrijfspand aan de Pampuslaan op het industrieterrein in Weesp waar bezoekers tegen betaling naar binnen konden en waar tegen betaling alcohol werd geschonken.
Twee agenten die polshoogte gingen nemen werden door een aantal bezoekers agressief benaderd en de agenten vroegen om bijstand van collegas.

Er bleken ongeveer 150 mensen op het feest aanwezig te zijn. Omdat er geen vergunning voor het feest was afgegeven door de gemeente Weesp, is besloten het feest o.a. uit veiligheidsoverwegingen af te breken. De bezoekers werden verzocht uit het pand te vertrekken en via een aangegeven route het industrieterrein te verlaten.

Een groep van ongeveer veertig mensen wilde geen gehoor geven aan deze vordering die meerdere malen werd afgegeven en keerde zich tegen de politie. Er werd door een aantal mensen met stenen gegooid. De politie, die met ongeveer 15 mensen aanwezig was, voerde een aantal charges uit waarbij de wapenstok is gebruikt en de honden zijn ingezet.

Een man raakte tijdens zijn aanhouding lichtgewond. Er zijn in totaal vijf mensen aangehouden. Ze worden o.a. verdacht van vernieling, en/of geweldpleging, en/of belediging en/of het geen gehoor geven aan een vordering.

Collegas van de ME van korps Amsterdam Amstelland kwamen ook ter plaatse maar hoefden niet in actie te komen. Om 3.00 uur was de rust wedergekeerd aan de Pampuslaan.